Notarul perfect

„Nu! Nu este vorba de trafic de influenta. Nu ne aflam in prezenta unei infractiuni. Doamne fereste! Este doar un uluitor lant de concidente. Care toate se invart in jurul doamnei Ioana Basescu. Fiica presedintelui cu acelasi nume. Care ce vina are daca mari trusturi de afaceri se dau in vant dupa serviciile sale. Doamna Ioana Basescu este doar un notar perfect.

Unul dintre miile de notari pe care ii gasim in Romania in toate localitatile. Dar unul special, care a reusit sa treaca concursul pentru profesie cu notele 5 si 7. Motiv pentru care nu a obtinut decat un loc undeva intr-un sat din Vrancea. A inceput de jos. Si iata cum, ceea ce este adevarat pentru militari, cum ca in tolba fiecarui soldat se afla bastonul de maresal, este la fel de adevarat si pentru notari. Un notar dintre cei mai slabi la inceputul carierei sale poate atinge culmi nemaivazute in aceasta profesie. Daca este destoinic. Daca are de pilda sansa de a deveni util patronilor celui mai mare complex rezidential din Bucuresti. Cel de la Baneasa. Mai mult chiar, dincolo de consistentele contracte notariale, dincolo de faptul ca toti cei care au dorit si doresc sa inchirieze sau sa cumpere trebuie sa faca in mod obligatoriu, conform indicatiilor proprietarilor, un popas in biroul notarial al doamnei Ioana, care intamplator se afla chiar intr-un conac boieresc apartinand acelorasi proprietari, ar mai fi de notat ca, probabil pentru a experimenta „buna colaborare”, ea insasi a devenit proprietara a unui apartament de lux in acelasi complex. Dar cele de mai sus reprezinta doar o paranteza. Utila pentru ceea ce a urmat.

Reporterii Antenei 3, „un post de propaganda si calomnie”, conform afirmatiilor presedintelui Romaniei, au descoperit cateva detalii extrem de interesante din perspectiva a ceea ce inseamna lantul fericit de coincidente. Un ministru in Guvernul Boc, un domn Ariton, scos de sub urmarire penala de o doamna Kovesi, primeste mandat de la stapanire, adica de la prim-ministru si de la presedinte, sa plece la Moscova pentru a negocia cu imperiul energetic Gazprom un import avantajos de gaze naturale pentru Romania. Nu s-a intors cu gaze naturale. Ci cu niscaiva investitori. Gazprom a cumparat cea mai mare societate petroliera a statului sarb si, prin intermediul acesteia, s-a gandit sa investeasca in Romania. Intr-o retea de 150 de benzinarii. Iar domnul ministru Ariton a procedat cat se poate de corect. A adus investitorul in tara. Nici in cazul lui nu se pune problema vreunui trafic de influenta. Nici chiar in situatia in care investitorul a fost indreptat glont in zona Sibiu, catre societatile petroliere de acolo, cele aflate intr-o relatie atat de stransa cu domnul Ariton, incat s-a si ajuns la faimosul dosar penal. Cel solutionat, cum scrie la carte, de doamna Kovesi. Dupa care aceasta a ajuns procuror general, iar el membru al Cabinetului Boc in calitate de ministru. Asadar, prietenii lui Ariton sunt primii bureti care absorb banii Gazprom, dand la schimb benzinarii si terenuri pentru benzinarii. Dar nu e trafic de influenta. E coincidenta. Iar doamna Ioana Basescu, pe atunci domisoara, cu sediul hat departe la Bucuresti, intr-un conac, este preferata tuturor notarilor locali si tuturor celorlalte cateva mii de notari din Romania pentru a legaliza tranzactiile. Evident, contra cuvenitelor taxe notariale. Care se strang intr-un cuantum direct proportional cu cifra de afaceri.

Si nu este nici un fel de trafic de influenta, ci doar o noua concidenta ca, simultan cu primirea la sediul Ministerului Industriei, de catre Ariton, a sefului Gazprom, la Cotroceni este invitat si decorat viitorul manager Gazprom.

Definitia notarului perfect se reduce, asadar, la suma cat mai mare a coincidentelor care se transforma intr-o suma la fel de mare a veniturilor”.

Sursa: corectnews.com

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.