×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 17 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Luni, 25 septembrie 2017, 16:32
EUR (€)
+0.0015 ↗
4.5965 RON
USD ($)
+0.0354 ↗
3.8670 RON
• • •
Autorităţile locale au dureri de cap
Noua destinaţie precisă a mii de manifestanţi antiglobalizare
Mai multe mii de militanţi antiglobalizare au început joi seară un marş la Hamburg
Mai multe mii de militanţi antiglobalizare au început joi seară un marş la Hamburg

Mai multe mii de militanţi antiglobalizare au început joi seară un marş la Hamburg, cu o zi înainte de summitul G20 în oraş, relatează AFP. Mitingul are loc într-un context foarte tensionat.

Poliţia a estimat numărul participanţilor, la ora locală 19 (20 ora României), la aproximativ 8.000 de persoane, dintre care mai multe sute de anarhişti îmbrăcaţi în negru şi cu cagule pe faţă. Ei par decişi să atace forţele de ordine.

Protestul, desfăşurat sub sloganul “Welcome to Hell” (Bun venit în iad), se anunţă a fi cel mai dur dintre cele 30 organizate în marja summitului ce va avea loc vineri şi sâmbătă.

Manifestanţii au plecat de la Piaţa de Peşte, din apropiere de Elba, la iniţiativa unei “alianţe autonome şi anticapitaliste”, şi intenţionează să înconjoare centrul de conferinţe unde se vor reuni liderii G20. În fruntea cortegiului se află un banner pe care scrie “Smash G20” (Zdrobiţi G20).

În final, protestatarii vor ajunge într-o piaţă aflată la numai 300 de metri de centrul de conferinţe.

Poliţia, în stare de alertă de câteva zile, se teme că, după ce se va înnopta, vor avea loc incidente violente, în special cu militanţii de extremă-stânga. Astfel, aproximativ 20.000 de ofiţeri din toată Germania au fost desfăşuraţi în marele oraş-port.

Autorităţile se aşteaptă ca, în total în următoarele zile, până la 100.000 de manifestanţi să iasă în stradă în cele 30 de manifestaţii prevăzute.

ACTUALIZARE:

Primele ciocniri între manifestanţi şi forţele de ordine. Cel puţin un grup de manifestanţi antiglobalizare a atacat forţele de ordine în cursul protestului de joi, de la Hamburg, faţă de summitul G20, relatează ABC News. Poliţiştii au răspuns cu tunuri cu apă.

ACTUALIZARE:

Cancelarul german Angela Merkel s-a întâlnit joi cu preşedintele american Donald Trump, înainte de summitul G20 de la Hamburg, relatează Reuters.

Cei doi lideri au discutat despre Coreea de Nord, Orientul Mijlociu, conflictul din estul Ucrainei şi despre G20, a precizat un purtător de cuvânt al Guvernului german.

ACTUALIZARE:

Liderii celor mai dezvoltate 20 de economii din lume se reunesc vineri şi sâmbătă în oraşul german pentru summitul G20.

Trump a petrecut jumătate de zi joi în Polonia, unde a rostit un discurs în care a criticat Rusia şi ameninţat Coreea de Nord cu repercusiuni pentru programele militare şi a participat la o conferinţă de presă comună cu preşedintele polonez.

ACTUALIZARE:

Liderul de la Casa Albă va lua parte la un dineu de lucru consacrat securităţii în Asia de nord-est, împreună cu preşedintele sud-coreean Moon Jae-in şi cu premierul japonez Shinzo Abe.

ACTUALIZARE:

Summitul G20 are loc la doar o lună după tensiunile lăsate în urmă de Donald Trump la summitul G7 din Taormina.

ACTUALIZARE:

La G20, preşedintele american trebuie să se pregătească pentru o serie de curenţi geopolitici extrem de instabili - de la discordia transatlantică la relaţiile din ce în ce mai tensionate cu China.

ACTUALIZARE:

Donald Trump se pregăteşte şi de prima întâlnire cu preşedintele Vladimir Putin, care va avea loc vineri în marja summitului G20 şi va avea o importanţă crucială pentru politica internă din Statele Unite, având în vedere acuzaţiile de colaborare în timpul alegerilor prezidenţiale între asociaţii campaniei Trump şi agenţii Kremlinului.

ACTUALIZARE:

Mai multe persoane au fost rănite, iar altele au fost reţinute de forţele de ordine la marşul anti-G20 de la Hamburg ce a degenerat joi seara în violenţe, relatează AFP.

Ciocniri au izbucnit între miile de protestatari şi poliţie, care a decis să disperseze mulţimea cu gaze lacromogene şi tunuri cu apă.

Poliţia a atacat cortegiul de 12.000 de persoane pentru a izola sutele de extremişti cu cagule şi îmbrăcaţi în negru. Potrivit CNN, forţele de ordine par să fi reuşit să îndepărteze aceste "elemente periculoase", dar situaţia ar putea fi temporară.

Anarhiştii au aruncat în ofiţeri cu sticle, pietre şi petarde. Poliţia a precizat că purtătorul său de cuvânt a fost agresat de manifestanţi în timp ce acorda un interviu şi a fost nevoit să se refugieze într-o maşină de pompieri.

Eugenia SolomonPublicat Vineri, 07 iulie 2017
1181
 | 1
 | 7
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Nas'ty
+1
Multzi nu dorim "globalizarea" facuta cum este acum, dar cum drak se face ca astia "antiglobalizare" poarta steaguri rosii si "curcubeu", militeaza pentru casatorie barba-barbat, femeie-femeie si cuplurile astea sa poata adopta copiil; tot aici sunt si "mamele libere"
Publicat Vineri, 07 iulie 2017
+Răspunde
Ileana,Suceava
0
Pe acesti tineri nu i-au trimis in strada niste corporatii flamande ci ingrijorarea lor reala ca lumea intreaga se indreapta spre prapastie. Amtoata simpatia pentru protestul lor constient.
Publicat Vineri, 07 iulie 2017
+Răspunde
Casma Globulistul
0
#reziastentii, adica noii #mineri, ce fac? Stau pe ei? La lupta, sa vina ciuma portocalie!
Publicat Vineri, 07 iulie 2017
+Răspunde
Crocodilul
-13
Nu stiu de ce dar toate manifestatiile astea vorbesc aceiasi limba adica rusa
Publicat Vineri, 07 iulie 2017
+Răspunde
Tiaso
+7
Hai mai,numai 8000 de anti globalisti cand noi am avut cateva miliarde de globalisti sorosisti numai in piata victoriei? Si cu luminitele...si cu placutele...si cu copilasii,soimi si ,buti-fooooolll,misto.Si astia de la hamburgi nu au nici macar marionete in zeghe si nici cosciug.Nasol de ei.
Publicat Vineri, 07 iulie 2017
+Răspunde
Radu Humor
+6
Încet-încet vine şi factura pentru încercarea asta dementă de a prinde în chingi Lumea şi a o îndrepta spre un dezastru care nu mai poate fi nici ascuns, nici evitat, dacă nu li se împotrivesc oamenii ce conştientizează dezastrul ! Şi vom fi din ce în ce mai mulţi ! Cu toată frica pe care o împrăştie, chiar şi la propriu odată cu gazele lacrimogene, sau chiar de luptă ! Poţi să-i minţi pe toţi odată sau de câteva ori, tot timpul pe câţiva, dar nu-i poţi minţi pe toţi tot timpul ! Credeţi că nu ştiu şi ei asta ?! Ştiu dar încearcă pentru că nu mai au drum de întoarcere . Au mers prea departe şi nu se mai pot opri decât prin contrareplici pe măsură !
Publicat Vineri, 07 iulie 2017
+Răspunde
Cetatean @ Radu Humor
+1
Nu e chiae asa de simplu, spontan acest protest; nemtii aceia au pe cineva in spatele lor.La fel e si la ei ca la noi, adica sunt intotdeauna forte ce scot oamenii in strazi. Peste tot, mereu. Oamenii nu-s liberi in realitate, au doar iluzia libertatii. acum e clar ca se profita de cei virulenti pt ce nu le convine, i-au cam bulversat cu politica primirii imigrantilor necivilizati. Daca coroboram cu ce restrictii i se impun in USA lui roscova, ne lamurim, chit ca pare de necrezut fiind vba de politichia externa a amerlocilor, Dar ei pot sa schimbe orice foaie cand doresc, sa repare, sa accepte un esec ca rau necesar, oricum bazele nu se vor misca, iar de contributia ce nici nu o cerusera in trecut nu le prea pasa nici atunci si nici acum. Naiv fu Joiannis, strateg lipsa, consiliat zero, imagine panoramica a jocului planetar ioc, rezulta: sluga obedienta pe o imagine a prezideilor USA anterioara care nu este si a actualului. A ignorat realitatea usor non manifesta, in letargie aparent a cercurilor de putere reale de pe planeta. Si asta e o dovada cat e de mic si impropriu ca prezidel, ca altii sa faca jocurile, cei ce l-or scos in fata pt functie asigurandu-si lor niste avantaje, alti pigmei ai mintii, niste neputinciosi in strategie, dezaxati locco cu minti marunte ahtiati dpa capatuit pt care e prea mult ce se petrece acum in culisele planetare unde nu avura acces ca participanti acceptati la strategii, dar se hazardara sa le-o coaca ocult dand sprijin lui roscoveanu, pe sestache. Sa vezi jihad personal prin rromania de acum. Au jucat la doua capete lacheii lor de la noi.Si asta se plateste crunt.
Publicat Vineri, 07 iulie 2017
+Răspunde
Recomandate
Cristian Tudor Popescu, desființat de un preot
Publicat acum 7 ore şi 5 minute
Liviu Dragnea: Un atac violent la Guvern
Publicat acum 18 ore şi 36 minute
O lovitură în plexul românilor
Publicat acum 25 minute
Marine Le Pen jubilează
Publicat acum 19 ore şi 32 minute
Ce pățesc Shhaideh și Plumb
Publicat acum 2 ore şi 3 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Duminică, 24 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Constatând că actualul premier al României nu poate fi câtuși de puțin păcălit de cineva, după cum au dovedit mai multe episoade, în frunte cu cel cu băncile, mi-am luat cutezanța, în virtutea celor peste trei sferturi de veac de ființare prin România, să vă aduc spre luare aminte câteva lucruri care să vă împiedice de a vă păcăli, cumva, singur.

Ilie ŞerbănescuPublicat acum 20 ore şi 42 minute