Noua donație pe care România o face Republicii Moldova

România va dona Republicii Moldova 96 de microbuze destinate transportului elevilor, donația urmând să fie concretizată în cadrul ședinței în format restrâns a guvernelor celor două țări, care se va desfășura joi, la Piatra Neamț, a anunțat premierul Sorin Grindeanu, miercuri, la începutul ședinței de Guvern.

„Sunt lucruri concrete pe care le vom decide în ședința noastră comună de mâine, de la Piatra Neamț. Unul dintre ele este cel legat de donația pe care România o face către Republica Moldova — cele 96 de microbuze destinate transportului elevilor. În anii trecuți, noi am mai donat 100 de microbuze, dacă vorbim de acest subiect. Relația dintre România și Republica Moldova e o relație specială, având în vedere rădăcinile comune istorice și așteptările pe care societatea și din România și din Republica Moldova le au. De aceea, o considerăm o (…) ședință extrem de importantă”, a spus Grindeanu.

Vicepremierul Sevil Shhaideh a precizat că donația a fost agreată în baza schimburilor de scrisori între Guvernele României și Republicii Moldova.

„În cadrul ședinței de mâine, de la Piatra Neamț, vom agrea și lista localităților unde aceste microbuze vor merge. (…) Ele sunt deja achiziționate, sunt pregătite, mai urmează doar să le transportăm către Chișinău. Deci sperăm că în maxim trei săptămâni aceste microbuze să ajungă în Piața Mare din Chișinău, unde vom face donația efectivă către Guvernul Republicii Moldova”, a declarat Sevil Shhaideh.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.