Noul antrenor al naționalei, uns

Antrenorul Cosmin Contra a devenit oficial selecționerul naționalei României după ce Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a validat, în ședința sa de vineri, cu unanimitate de voturi, numirea în funcție precum și contractul acestuia, au declarat, pentru Agerpres, surse din cadrul FRF.

Tot cu unanimitate de voturi, Comitetul Executiv a validat și rezilierea contractului dintre FRF și fostul selecționer al primei reprezentative, Christoph Daum.

La ședința Comitetului Executiv al FRF de vineri au participat 12 din cei 14 membri, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Kyros Vassaras, și vicepreședintele FRF, Octavian Goga, absentând.

Tehnicianul Cosmin Contra, care a condus până acum formația Dinamo, ajunsese în 17 septembrie la un acord de principiu cu președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, privind preluarea postului de selecționer rămas vacant după rezilierea contractului germanului Christoph Daum, dar avea nevoie de aprobarea Comitetului Executiv al FRF.

În vârstă de 41 de ani, Cosmin Contra a mai antrenat în cariera sa de până acum formațiile FC Timișoara, Getafe CF Youth, CF Fuenlabrada, Petrolul Ploiești, Getafe CF, Guangzhou R&F, AD Alcorcon și Dinamo București. Ca antrenor, Contra a câștigat un singur trofeu, Cupa României, ediția 2012-2013, cu Petrolul Ploiești.

La 11 septembrie, Comisia Tehnică a Federației Române de Fotbal a propus conducerii FRF rezilierea contractului selecționerului echipei naționale a României, Christoph Daum, ca urmare a ratării calificării la Cupa Mondială din 2018.

Ulterior, la 14 septembrie, conducerea Federației Române de Fotbal a ajuns la un acord privind încetarea relațiilor contractuale cu selecționerul României, Christoph Daum, înaintea ultimelor două partide din preliminariile CM 2018, cu Kazahstan și Danemarca.

Echipa națională de fotbal a României a pierdut orice șansă de calificare la Cupa Mondială din 2018, după ce a fost învinsă de selecționata Muntenegrului cu scorul de 1-0 (0-0), la 4 septembrie, pe Gradski Stadion din Podgorica, într-un meci din Grupa E a preliminariilor competiției.

România mai are de jucat două partide în această campanie, cu Kazahstan pe 5 octombrie, la Ploiești, și cu Danemarca, pe 8 octombrie, în deplasare. În momentul de față, echipa națională ocupă poziția a 4-a în clasamentul grupei, având 9 puncte, cu 10 mai puține decât liderul Polonia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.