Noul bac, în vigoare din 2012

Noua formă de bacalureat se va desfăşura din 2012, în timp ce trecerea clasei a IX-a la gimnaziu şi noul tip de admitere în liceu se vor aplica din 2013, a declarat, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei. Potrivit proiectului de lege al Educaţiei aprobat, astăzi, de Guvern, actul normativ ar urma să intre în vigoare în termen de 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

"Prin excepţie de la prevederile de mai sus, măsura introducerii clasei a IX-a în învăţământul gimnazial intră în vigoare începând cu anul 2013, examenul de bacalaureat se va desfăşura în conformitate cu prevederile prezentei legi începând cu anul 2012, iar admiterea la liceu se va desfăşura în conformitate cu prevederile prezentei legi începând cu anul 2013", a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Melania Vergu.

De asemenea, alegerea rectorului şi a structurilor de conducere din instituţiile de învăţământ superior se va desfăşura conform noii legi din 2012, iar procedurile pentru conferirea titlurilor didactice în învăţământul superior se vor aplica începând cu anul 2011.

În termen de 12 luni de la publicarea Legii Educaţiei în Monitorul Oficial, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului elaborează metodologiile, regulamentele şi celelalte acte normative care decurg din aplicarea acestui act normativ şi stabileşte măsurile tranzitorii de aplicare acesteia. 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.