Noul primar interimar, Mircea Dolha, anchetat de DNA pentru luare de mită

Primarul intermediar, Mircea Dolha, este anchetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar de luare de mită, în care este acuzat că a pretins 6.000 de euro pentru a elibera o autorizaţie. Dolha este un client mai vechi al DNA, Serviciul Teritorial Cluj, un alt dosar în care este acuzat trafic de influenţă, care datează din 2007, a fost trimis în judecată. Dolha a fost achitat de Tribunalul Maramures, în prezent cazul judecându-se la Curtea de Apel Cluj.

Mai multe surse au confirmat pentru CityNews.ro faptul ca Dolha a reintrat în vizorul procurorilor DNA anul trecut. Împotriva acestuia a fost organizat chiar un flagrant, care a eşuat, însă. Mai exact, este vorba despre un dosar în care viceprimarul este acuzat ca i-a solicitat omului de afaceri Felician Cerneştean, administratorul unei cofetării din Baia Mare, suma de 6.000 de euro. Totul a început de la intenţia lui Cerneştean de a-şi extinde fast-food-ul de pe strada Culturii nr. 6, însă cererea acestuia pentru obţinerea unei autorizaţii a fost respinsă de mai multe ori.

Cerneştean a mers la Primărie să intrebe ce se întâmplă şi de ce îi sunt respinse cererile, însă nu a primit niciun raspuns. Aceleaşi surse au precizat că într-o seară, în jurul orei 21:30, Felician Cerneştean a fost contactat de Dacian Manoliu, fost consilier local, care i-ar fi spus că, daca vrea autorizatia, trebuie sa-i dea lui Mircea Dolha 6.000 de euro. A doua zi, Cerneştean s-a prezentat la biroul viceprimarului, unde acesta din urma i-a solicitat suma respectivă.

"Eu cred că este o chestiune la nivel de glumă. Eu nu am cunostinţă de niciun dosar. Sunt un om foarte deschis şi foarte transparent. Singurul dosar pe care îl cunosc este cel care acum se află la Curtea de Apel Cluj, cel de care stiţi. Il ştiu pe domnul Cerneştean, dar nu îl cunosc foarte bine, l-am văzut de câteva ori în viata mea. În calitate de consilier local sau viceprimar, nu am avut nicio legatură cu acest domn", a precizat Dolha.

Consiliul Local Baia Mare, întrunit în ședință extraordinară, l-a desemnat pe 26 martie pe viceprimarul social democrat, Mircea Dolha, primar interimar al municipiului, în locul lui Cristian Anghel, acuzat de fapte de corupţie. 
 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.