Noul slogan cu care defilează Ludovic Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că nu va trece nicio sesiune parlamentară fără o moţiune de cenzură.

„Sigur, rămâne de actualitate (moţiunea de cenzură-n.r.). Vom depune moţiunea de cenzură, dar o vom depune când vom avea cele mai mari şanse de a obţine maximum de voturi în Parlament împotriva Guvernului Tudose. Sesiunea asta. Nicio sesiune fără moţiune, este un slogan care a fost lansat de un liberal”, a spus Orban.

Ludovic Orban a afirmat că poartă discuţii cu mai mulţi parlamentari ALDE în vederea depunerii moţiunii de cenzură.
Între timp, liberalii fac ce pot: vor să depună moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei, Liviu Pop şi vor să cheme la audieri mai mulţi miniştri printre care ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa.

„Cu siguranță ne gândim (la o moțiune simplă împotriva lui Liviu Pop-n.r.). Avem deja în vizor mai mulți miniștri cărora le vom solicita audierea la comisie – vezi cazul ministrului de Finanțe care nu s-a acceptat solicitarea noastră pentru că nu am avut sesiune extraordinară. Evident că îl vom chema pe ministrul Finanțelor să dea seamă pentru ce s-a întâmplat în primele şase luni ale anului în materie de execuție bugetară. (…) Pentru fiecare minister avem demersuri pregătie – ministere care sunt în culpă, deși este foarte greu să găsești un ministru care nu are bube în cap în Guvernul Tudose”, a spus liderul PNL.
Orban a criticat modul în care Liviu Pop a demis 13 inspectori generali şi a atras atenţia şi asupra faptului că ministrul Educaţiei nu a rezolvat încă problema manualelor şcolare.
„Se pare că pe furiș noaptea ca hoții a devenit un mod de lucru pentru Guvernul Tudose și pentru miniștrii Guvernului Tudose. Ministrul Educației sindicalistul habarnist pe numele lui Liviu Pop a operat la fel. Vineri la ora 22.00 a trimis niște faxuri în 13 județe prin care a demis 13 inspectori generali școlari care practic își dobândiseră pozițiile respective în urma unor concursuri, organizate de ministerul Educației având contracte de management pe perioade de 4 ani de zile. (…) Acești inspectori generali școlari au fost demiși pentru că au refuzat să asculte ordinele baronilor PSD din județele respective care le-au solicitat ca la concursurile pentru directori de școli să pună toți PSD- iștii fără pregătire, fără experienă managerială și competență profesională să-i pună directori de școli în cadrul concursurilor pe care le organizează inspectoratele școlare. (…) PSD urmărește ca un fir roșu să-și pună cadrele politice, clientela politică lipsită de profesionalism în pozițiile de directori de școli”, a spus Orban.
PNL va depune la începutul sesiunii de toamnă şi o moţiune simplă împotriva ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, a precizat deputatul PNL Cristian Buican.

„Analizând modul în care Ministerul Transporturilor şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere gestionează aceste două proiecte (n.r. autostrada Moldova şi autostrada Sibiu-Piteşti) Biroul Executiv a luat hotărârea să ceară prim-ministrului Tudose demiterea ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, pentru incompetenţa zicem noi, dacă nu reaua voinţă cu care gestionează cele două proiecte de importanţă naţională. Prin tergiversarea realizării celor două proiecte şi unirea provinciilor istorice ale României noi credem că PSD, nu numai în acest mandat, dar de-a lungul timpului a pus în pericol unitatea României (…) Îi cerem public şi odată cu începerea sesiunii parlamentare o să facem uz de toate procedurile parlamentare pentru a-l demite pe ministrul Transporturilor. (…) Dacă nu va fi demis până atunci, PNL va pune o moţiune simplă împotriva ministrului Transporturilor”, a spus Cristian Buican.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.