Novak Djokovic, acuzat de dopaj

Un nou scandal în lumea tenisului! Jucătoarea de tenis Helene Pelletier, retrasă din circuit, a lăsat să se înţeleagă că fostul numărul 1 mondial Novak Djokovic ar fi fost suspendat pentru dopaj. Ea spune că absenţa lui Djokovic din circuitul profesionist până la sfârşitul acestui sezon, pusă pe seama unei accidentări la cot, ar putea ascunde de fapt o suspendare pentru dopaj. „Eu spun doar ce se aude în culise. Oamenii nu cred că braţul său este într-o stare atât de proastă. Este, desigur, o problemă cronică, ce îl face să sufere, dar în acelaşi timp sunt cei care spun că ar putea fi vorba de dopaj. Nu este nimic confirmat, însă au dorit să-l protejeze, aşa cum au mai procedat de câteva ori în trecut, în special cu Andre Agassi şi Martina Navratilova”, a declarat Pelletier pentru un post de radio din Montreal.

Conform presei sârbe, Novak Djokovic (aflat în prezent pe locul 5 în clasamentul ATP) şi-a consultat deja avocaţii şi intenţionează o acţioneze în justiţie pe Helene Pelletier. Cu o situaţie asemănătoare s-a confruntat în 2016 şi tenismanul spaniol Rafael Nadal, acuzat de dopaj de către fostul ministru francez al sportului Roselyne Bachelot, pe care a acţionat-o în justiţie, verdictul fiind aşteptat în luna octombrie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andreea Tudorica 346 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.