Nu Deutsche Welle, ci Petre M. Iancu îi atacă pe Iohannis şi Ponta

Presa din România a consemnat zilele trecute faptul că „Deutsche Welle” îi critică dur pe principalii candidaţi pentru Cotroceni, sub titlul sugestiv „Johannis versus Ponta. Sau despre diversiunea religioasă”. Autorul articolului este nimeni altul decît Petre M. Iancu, alias Peter Moscu, cunoscut din „Condicuţa cu agenţi”!

După cum se ştie, celebrul post de radio german şi-a retras licenţa pentru secţia română, foştii redactori păstrînd on-line doar denumirea sa, sub care-şi postează articolele! Ne reamintim că şi în timpul Referendumului din 2012 pentru demiterea lui Traian Băsescu, acelaşi Petre M. Iancu, alias Peter Moscu, a participat la dezinformarea opiniei publice internaţionale prin afirmarea aşa-zisei lovituri de stat din România!

În preajma campaniei electorale din această toamnă, se pare că agenţii lui Traian Băsescu au fost reactivaţi şi primul lucru pe care-l fac este demonizarea lui Victor Ponta şi Klaus Iohannis, sugerînd că varianta lui Traian Băsescu, adică Elena Udrea, este cea mai potrivită!

Să analizăm textul lui Petre M. Iancu, postat pe site-ul denumit „Deutsche Welle” în ziua de 20 august 2014.

Moscu: „Ponta a propus reorientarea României spre Rusia, China, Turcia şi spaţiul asiatic”!

Mai bine de jumătate din articolul lui Petre M. Iancu este dedicat fundamentalismului religios din diferite zone ale lumii, punîndu-l la originea marilor tragedii, de la Turnurile gemene din New York, pînă la asasinatele din Fîşia Gaza.

Brusc, apoi, Petre M. Iancu scrie: „Nu e deloc întâmplător că şi în România sunt la lucru forţe care încearcă să capteze aceleaşi filoane gregare. Le conduce însuşi Victor Ponta, devreme ce premierul nu s-a putut abţine de la ticăloşia înfierării indirecte, prin diversiune etnico-religioasă, a contracandidatului său liberal, Klaus Johannis”. Ca şi cum Victor Ponta s-ar situa în galeria marilor criminali de tip Al Quaida, Hamas sau mai noul Stat Islamic!

Şi Peter Moscu continuă: „E semnificativ că Ponta a propus în varii instanţe tot felul de schimbări majore, precum reorientarea României spre Rusia, China, Turcia şi spaţiul asiatic, dar nu s-a dezis niciodată de aliaţii săi interni recrutaţi cândva de Securitate şi n-a schiţat vreun gest de a-şi reforma partidul alcătuit din resturile PCR”!

Ca să fie mai convingător, Peter Moscu etichetează aberant şi unele televiziuni din România ca fiind „de tip islamisto-putinist”! Iată pasajul: „Având alături televiziunile sale de partid, care întreţin de ani de zile mitul „colonia România”, candidatul PSD-ist se bazează în mod evident, spre a obţine victoria în alegeri, pe noi anteniade al căror vârf de lance va fi discursul autovictimizator de tip islamisto-putinist”.

Handicapul lui Johannis nu e nici originea şi nici confesiunea, ci faptul că nu e carismatic”

În opinia lui Petre M. Iancu, alias Peter Moscu, nici de Iohannis nu e cine ştie ce brînză: „De cealaltă parte, Klaus Johannis pare să fie prea puţin înzestrat spre a i se opune cu succes. Handicapul lui nu e nici originea şi nici confesiunea. Johannis pur şi simplu nu e carismatic. Nu ştie nici să zâmbească, nici să vorbească . Mai grav, n-a ascultat de sfatul celor care i-au recomandat să-şi amplifice credibilitatea şi capacitatea de a mobiliza prin integrarea figurilor de proră ale dreptei. Or, nu poate fi destul să te bazezi pe stereotipurile pozitive ale imaginii de neamţ”.

Evident, sugestia lui Petre M. Iancu arată direct spre Elena Udrea, ea fiind „figura de proră (sic!) a dreptei”!

CINE ESTE PETRE M. IANCU, ALIAS PETER MOSCU?

Despre Peter Moscu (devenit acum Petre M. Iancu), documentele istorice consemnează că tatăl său, Iancu Moscu, era în 1948 instructor al C.C. al U.N.S.R (Berindei, Dobrincu şi Goşu 2009: 116), ulterior activist al partidului, dosar de cadre la Secţia Relaţii Externe a C.C. al P.M.R. în anii ’50 (nr. inv. 32, dosar 5/1952)!

Iată ce scria recent revista „Caţavencii”: „Peter Moscu, fiul lui Iancu Moscu – fost realizator de jurnale propagandistice pentru regimurile comuniste din 1953 încolo –, este astăzi cel mai acerb critic de pe deutschewelle.de al României anti-Băsescu, semnând ca Petre M. Iancu. De când SIE nu a mai putut finanța postul de radio în limba română, Deutsche Welle a renunțat la unde și a trecut online. Online pe care atât tatăl domnului Tismăneanu, cât și tatăl domnului Moscu l-ar fi ucis cu mâinile lor de activiști, chiar dacă ar fi știut că fiii lor mănâncă o pâine din asta” (Cațavencii, nr. 4(82), 2013).

Într-un articol, Petre M. Iancu a încercat un răspuns, limitîndu-se la jigniri ce nu pot fi reproduse, acuzîndu-i pe „Caţavenci” de practicarea mijloacelor securistice!

Cu alte cuvinte, Petre M. Iancu are toate datele şi motivaţiile unei colaborări discrete cu anumite structuri din România, care i-ar putea tăia oricînd traiul bun şi dulce în Occident, motiv pentru care dl. Moscu apare în momente cruciale ca portavoce a lui Traian Băsescu! Obiectivul de acum este promovarea Elenei Udrea prin demonizarea principalilor actori ai bătăliei din toamnă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.