Nu mai vor să lucreze cu Kovesi

Şase procurori cer CSM încetarea activităţii la DNA pentru a putea lucra la un alt Parchet, în contextul apariției, la jumătatea lunii trecute, a mai multor înregistrări în care Codruța Kovesi le cere procurorilor cum să lucreze și ce persoane ar trebui să vizeze anchetele.

Solicitările celor şase procurori urmează să fie luate în discuţie marţi, când va avea loc şedinţa Secţiei pentru procurori, din cadrul CSM, scrie Gandul.

Printre aceştia se numără şi şeful Serviciului pentru combaterea infracţiunilor de corupţie împotriva intereselor financiare ale UE, Claudiu Dumitrescu.

Potrivit ordinii de zi a secţiei, magistratul Claudiu Constantin Dumitrescu, şef al Serviciului pentru combaterea infracţiunilor de corupţie împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a cerut acordul Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii în vederea eventualei detaşări în postul de expert naţional detaşat în cadrul Oficiului European de Luptă Antifraudă.

Un alt procuror care a cerut încetarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie este Alina Ştefănescu, urmând ca ea să revină la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti.

România TV a prezentat pe 18 iunie înregistrări cu șefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, în care aceasa dă indicații în legătură cu modul în care procurorii trebuie să-și îndeplinească atribuțiile. Astfel, potrivit primei înregistrări difuzate, Kovesi îl presează pe procurorul Jean Uncheşelu să se ocupe de un dosar ca să se ajungă la „domnu premier”.

„Ştiţi ce-mi doresc: să ‘decapaţi’ instituţional în dosarul ăla cu casele şi să ajungem la domnul premier care a semnat contractele alea” , „Dar altceva mă îngrijorează, că la ăştia cu dosarele vechi, fiecare ştiţi ce aveţi. Mă îngrijorează de ce nu-i înhăţăm!”.

Codruța Kovesi a negat autenticitatea înregistrărilor, despre care a spus că sunt contrafăcute, fiind realizate prin juxtapunere.

DNA a anunţat, de asemenea, că a fost deschis dosar penal pentru folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

În acest caz s-a autosesizat și Inspecţia Judiciară.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.