Nu primeşti bon fiscal poţi pleca fără să plăteşti

Pentru a determina restaurantele şi barurile să emită notă de plată fiscalizată, patronatele în turism caută soluţii. O propunere în acest sens încurajează clienţii să plece fără să plătească dacă nu primesc bon fiscal.

Prin măsura propusă, Autoritatea Naţională pentru Turism speră să aducă la  bugetul de stat mai mulţi bani.

„În acest fel, personalul de servire va fi determinat să emită nota de plată fiscalizată, sub sancţiunea de a nu primi banii de la client. Toate sumele astfel încasate vor fi fiscalizate, ceea ce va aduce bugetului de stat TVA, impozit pe profit şi alte taxe”, a declarat pentru Mediafax Lucia Morariu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANAT).

În scopul redresării turismului românesc, ANAT şi FPTR au înaintat Departamentului pentru IMM şi Turism şi Autorităţii Naţionale pentru Turism mai multe propuneri, cuprinse într-o listă ce conţine 25 de puncte.

Printre acestea, TVA de 9% la alimentaţia publică, trecerea bacşişului pe nota de plată şi scutirea de jumătate din taxele şi impozitele pe clădire pentru hotelurile cu activitate sezonieră.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.