Nu scăpăm de Coana Joiţica

Nu ne ajung nenorocirile pe care ni le-a produs Traian Băsescu. Ne-a băgat-o pe gât şi pe Coana Joiţica. A purtat-o prin tot felul de dregătorii. I-a ţinut lecţii de parşivenie, a pus-o să citească prefeţe şi rezumate de cărţi şi i-a făcut rost de o televiziune care s-o trâmbiţeze de dimineaţa până seara, exact ca în congresele de mai ieri alaltăieri ale PDL-ului. Uite că pe înfometata de putere s-a prins câte ceva. Nu degeaba a îndurat atâtea prin toate locurile prin care a trecut. Nu degeaba a strâns ea din dinţi la toate găleţile cu lături în care a fost scăldată de politicieni şi de ziarişti. A învăţat lecţia tupeului şi a învârtitului de bani, a devenit performantă şi la trasul sforilor şi e mare meşteră la spus prostii cu zâmbetul pe buze. Ce mai, urmaşa lui Traian, în toată regula, plus arta sulemenelii şi a fandositului. Adică nenorocire în toată regula.

După cum s-au răsucit lucrurile în PMP, începe să-mi fie destul de limpede că România nu va scăpa prea uşor de acest personaj înşurubat în politica ţării noastre. Are aliaţi, deţine tehnici de învăluire şi supunere, stă pe un sac de bani (nimeni nu a cercetat cu adevărat originea lor şi felul în care au rezultat din teascul Udrea-Cocoş), ştie să mintă ameţitor şi este gata să vândă orice, la preţ de nimic. Dacă în poveştile româneşti este una în care Necuratul a fost trimis să joace rolul unui popă într-un sat amărât, atunci de bună semă că ne paşte rescrierea în varianta modernă a acestei ficţiuni nenorocite. Candidatura iminentă şi neaşteptată a Coanei Joiţica la prima magistratură a României ar trebui să ne bage în sperieţi. Nu pentru că în decembrie ne-am putea trezi cu ea la Cotroceni. Nici pe fotoliu, nici în dormitor. Dar ieşirea ei la rampă înseamnă introducerea în luptă a unei ţigăneli fără sfârşit. Brătianu-Cartof, Mudava, Vadim sau Miron Cozma, Funar sau căldărarul din Gorj au fost dulci copii. Coana Joiţica are volum, limbă ascuţită, mai ceva ca la mahalaua Buzăului, cum ziceam, tupeu, şi e gata să răstoarne găleata cu zoaie pe oricine a fost asmuţită de patronul ei drag. Ea devine astfel cel mai al dracului instrument în mâna lui Traian Băsescu. Şi cu încă unul redutabil prin răutate, adică Monica Macovei, bravul nostru marinar de valuri politice se poate considera intrat în cărţi şi de băgat în seamă în toată campania electorală. Cu două asemenea voci, una tăioasă, alta spurcată, nu văd cine ar dormi adânc şi şi-ar vedea visător de drumul spre Cotroceni.

Ce vrea Coana Joiţica? Putere şi iar putere! Şi cheia la dosarele sale şi ale lui Cocoş, de la cele ale lui Traian Băsescu şi ale lui Blejnar. Adică energie pentru ALRO, săli de sport şi proiecte pentru pârtii şi telegondole, dosarele cu recuperările de bani din drepturi litigioase etc. Or, până la atingerea visului ei de mare cucoană în vârful Dealului Cotrocenilor (lucru care s-ar putea să nu se întâmple niciodată!) are nevoie urgentă de o înţelegere politică. Poate obţine o promisiune de pace pentru ea şi pentru Traian Băsescu. Şi dacă s-ar putea, şi o mică dregătorie, ca nu care cumva s-o ia lumea peste picior şi să-i zică de belea, că a pierdut şi şatra, şi căruţa şi a rămas pe drumuri.

Om cu talent la înjurături şi oţăreli, Coana Joiţica poate întoarce campania pe dos. Eu zic că misia madamei este să bage frica în competitori. Nu cu ideile şi programele sale, căci acestea ioc şi poc au fost şi sunt. Eu m-aş uita după dânsa nu să văz ceva, ci să aud ce ar putea scăpa dintre cele pe care i le-a suflat grangurele la ureche.

Căci de la Apa cea mare toate i-au venit şi încă îi vin cu vârf şi îndesat!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.