Nuclearele lui Ponta împotriva lui Dragnea: „Știm în mod direct”

Fostul premier Victor Ponta afirmă, într-un interviu acordat portalului stiripesurse.ro că, sunt multe persoane care știu „în mod direct” că Tel Drum îi aparține liderului PSD Liviu Dragnea. Totodată, Ponta susţine că Dragnea a făcut înţelegeri cu „sistemul”, la care el a fost de faţă, pentru a scăpa de dosarele penale, dar sistemul l-a „păcălit”.

Fragmente din interviu

Reporter: – Cu Tel Drum ce e? Aţi pomenit de Tel Drum. Domnul Gelu Diaconu (fostul șef al ANAF – nr.) a lăsat să se înţeleagă că are date despre legăturile lui Liviu Dragnea cu Tel Drum.

Victor Ponta: – Hai să ne lămurim. Eu nu cred că există cineva, un român din cei 20 de milioane, care să aibă cel mai mic dubiu că Tel Drum e al lui Dragnea. Toată lumea ştie. Suntem foarte mulţi care ştim în mod direct chestia asta. Faptul că Liviu se poate duce la televizor şi atât de senin să spună că din 2004 nu a mai vorbit cu ei pe mine mă sperie pentru că… când toată lumea ştie că minţi, că poţi să o faci… aici l-a depăşit şi pe Băsescu.

Reporter: – Deci dumneavoastră ştiţi cu date concrete chestia asta.

Victor Ponta: – Dar nu sunt doar eu. Staţi aşa. Toată lumea ştie. Nu e vreun secret. Dar de ce să te duci la televizor să spui că nu-i cunoşti din 2004? Aici e o chestie totuşi un pic patologică.

….

Victor Ponta: (…) Dar, revenind, Liviu Dragnea are toată puterea şi o foloseşte prost. Iar toate celelalte poveşti cu lupta cu sistemul… nu a fost nimeni mai prieten cu sistemul şi mai dornic de înţelegeri cu sistemul decât Liviu Dragnea, doar că sistemul l-a păcălit. De două ori am fost eu de faţă.

Reporter: – Adică?

Victor Ponta: – Adică a bătut palma că el face ce zice sistemul şi va fi bine.

Reporter: – Care au fost cele două înţelegeri?

Victor Ponta: – Dosarul 1 şi dosarul 2. Că nu i se va întâmpla absolut nimic şi că poate să stea liniştit. El în continuare încearcă să-şi negocieze lui ceva. Ceea ce nu e în regulă. Ori vrei să schimbi un sistem pentru că e rău, ori vrei să-ţi negociezi ceva pentru tine. Şi PSD-ul îl negociază tot pentru el. Mi-aţi pus-o mie pe Kovesi în braţe, dar în 2016 când era numită Kovesi era guvernul susţinut de el. Prima noastră ceartă în 2016 a fost când i-am spus că trebuie să facem moţiune de cenzură contra Guvernului Cioloş şi ţineţi minte cât a fost de iritat. Nu avea voie.

Reporter: – Dar de ce vorbiţi aşa parcă din interior când vorbiţi de sistem?

Victor Ponta: – Pentru că m-a deranjat de fiecare dată când Liviu Dragnea s-a apucat să spună aşa… inclusiv cu Soros a zis că m-am înţeles ca să-l atac pe el.

Reporter: – Dar de unde ştiţi dumneavoastră ce a discutat Liviu Dragnea cu sistemul?

Victor Ponta: – Din prezenţa mea fizică a mea acolo. Eram de faţă?

Reporter: – Şi de care parte eraţi, de partea sistemului sau a lui Dragnea?

Victor Ponta: – Eram prim-ministru. Vreau să vă spun un lucru. Să nu-l întrebaţi pe Tudose asta că-l puneţi într-o situaţie dificilă. Nu ai cum să fii prim-ministru şi să nu ai relaţii zilnice cu servicii, cu informaţii. Eu cred că Tudose e mai prieten decât mine cu serviciile.

Reporter: – Şi dumneavostră cât de prieten sunteţi? Dincolo de răspunsurile din conferinţă. Aţi văzut, vă acuză lumea… A venit Dana Grecu pe hol la Parlament şi v-a spus „Domnu’ Ponta, sunteţi securist!”

Victor Ponta: – Exact ca ea sunt de securist, dar acum mi-am dat seama că ea e mai securistă decât mine, pentru că crede mai mult decât mine în scenarii. Eu nu mai cred în scenarii.

Cât am fost prim-ministru m-au ajutat informaţiile lor (ale serviciilor – n.r.). Dacă vă închipuiţi că mă duceam eu la Maior şi la Coldea să-mi fac mie însumi dosar sau mamei mele sau surorii mele înseamnă că mă bănuiţi de masochism şi n-am aşa ceva.

Citiți și

Codrin Ștefănescu îi dă replica lui Ponta

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.