Numărul funcțiilor de conducere în ASF, redus de la 1 octombrie

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va avea, de la 1 octombrie, o noua organigramă, numărul de conducători fiind redus cu 35%, prin eliminarea poziţiilor de şef de departament subordonaţi vicepreşedinţilor şi a directorilor adjuncţi şi unificarea direcţiilor de protecţie a consumatorilor.

Consiliul ASF a aprobat vineri, 30 mai, noua arhitectură instituţională a Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Noua organigramă a ASF, care va deveni operaţională de la 1 octombrie, urmăreşte transformarea autorităţii într-o instituţie mai flexibilă şi orientată spre eficienţă, reduce nivelele ierarhice de la 5 la 3 şi desfiinţează poziţii de management intermediare. Ca urmare, funcţiile de conducere vor fi reduse cu peste 35%„, precizează ASF într-un comunicat transmis vineri.

Conform sursei citate, în continuare se vor evalua pozițiile din organigramă și se vor ajusta pachetele salariale potrivit noilor atribuții.

„Mă aștept ca, până la finalul acestui an, noua structură a ASF să funcționeze din plin. Schimbările nu sunt nici simple și nici atât de rapide pe cât ne-am dori și pe cât am avea nevoie. Noua organigramă, bazată pe funcționalitate, este un pas critic pentru a trece de la poziția destul de pasivă de astăzi, de simplu controlor al piețelor, la una activă, de dezvoltator al pieței financiare non-bancare’, a declarat președintele ASF, Mișu Negrițoiu, după aprobarea noii organigrame.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.