Numărul locuinţelor date în folosinţă a scăzut

Numărul de locuinţe date în folosinţă a scăzut cu 4,7%, la 23.057, în primul semestru din acest an comparativ cu perioada similară din 2016, potrivit unui comunicat de presă al Institutului Naţional de Statistică (INS), citat de Bursa.

În comunicat se menţionează: „Pe medii de rezidenţă, în semestrul I 2017, cele mai multe locuinţe au fost date în folosinţă în mediul urban, ca pondere reprezentând 57,6% din total.

Repartiţia pe surse de finanţare a locuinţelor terminate relevă faptul că, în semestrul I 2017, faţă de semestrul I 2016, a scăzut numărul locuinţelor realizate din fonduri private cu 1.619, în schimb a crescut numărul locuinţelor realizate din fonduri publice cu 570″.

Conform sursei, distribuţia în profil regional pune în evidenţă o scădere a numărului de locuinţe terminate astfel: în Nord – Est (-443 locuinţe), în Vest (-367), Sud-Est (-299), Nord – Vest (-172) şi Sud – Vest Oltenia (-2).

O creştere a numărului de locuinţe terminate s-a înregistrat în regiunile de dezvoltare Centru (+164 locuinţe), Bucureşti – Ilfov (+54) şi Sud – Muntenia (+16).

Potrivit sursei citate, în ceea ce priveşte cel de-al doilea trimestru din acest an, au fost date în folosinţă 12.974 locuinţe, în creştere cu 347, faţă de acelaşi trimestru din 2016.

În comunicat se precizează: „Pe medii de rezidenţă, în trimestrul II 2017, cele mai multe locuinţe au fost construite în mediul urban (56,9%). Repartiţia pe fonduri de finanţare a locuinţelor terminate relevă faptul că, în trimestrul II 2017, faţă de trimestrul II 2016, numărul locuinţelor terminate atât din fondurile publice cât şi din cele private a crescut cu 319, respectiv cu 138”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.