Numărul morților în accidentul din Grecia a crescut

Numărul persoanelor decedate în accidentul din Grecia provocat de un șofer român duminică a ajuns la cinci. Conform ultimelor informații obținute de MAE, un alt cetățean rănit foarte grav a decedat la spital în urma accidentului.

Ministerul precizează într-un comunicat transmis luni că ancheta judiciară în cazul accidentului provocat de un român duminică în nordul Greciei este în curs de desfășurare iar șoferul este în prezent reținut de poliția locală.

Potrivit sursei citate, sunt preconizate noi audieri la tribunal pe baza informațiilor și probelor culese de la locul accidentului.

„Precizăm că reprezentantul oficiului consular român a contactat firma proprietară a autocamionului, ocazie cu care a informat asupra situației actualizate, inclusiv din perspectiva necesității asigurării serviciilor de traducere, cât și a reprezentării juridice, de către un avocat, la instanța de judecată”, se arată în comunicatul MAE.

Pe toată durata primelor audieri, ce au avut loc duminică, șoferul autocamionului a beneficiat de asistența unui traducător de limba română, fiind prezent și reprezentantul consulatului român. Șoferul autocamionului va fi asistat la audierile de luni atât de un traducător, cât și de un avocat, se precizează în comunicat.

„Totodată, consulul general al României la Salonic va asista la ședința de audieri preconizată, fără a avea competența legală de a influența în vreun fel procedurile judiciare aflate în curs. Stabilirea cauzelor exacte ale producerii accidentului va fi realizată după finalizarea tuturor procedurilor judiciare aflate în curs, la nivelul autorităților elene competente”, mai precizează MAE.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.