Numărul românilor arestaţi pentru infracţiuni în Marea Britanie a crescut

Numărul românilor arestaţi în Marea Britanie sub suspiciunea că ar fi comis infracţiuni a crescut cu 80% în unele zone şi la peste 18.000 la nivel naţional în 2015, scrie publicaţia Daily Mail, subliniind că această evoluţie are loc în condiţiile în care românii sunt deja cei mai numeroşi străini din închisori.

În zona Thames Valley numărul arestărilor de români a crescut cu 86%, după ce poliţiştii au arestat 1.370 de români anul trecut, faţă de 735 în 2014. La rândul ei, poliţia din Wiltshire a înregistrat o creştere de 82% la acest capitol, în timp ce diviziile din West Murcia, Gloucestershire şi Suffolk au raportat şi ele mari creşteri la acest capitol.

În baza legii privind accesul la informaţii, The Sun on Sunday a cerut tuturor celor 44 de divizii ale poliţiei din Anglia şi Ţara Galilor să furnizeze date. Potrivit Daily Mail, din cele 34 de departamente care au furnizat răspunsuri, 23 au raportat o creştere a numărului arestărilor de români.

În Anglia şi Ţara Galilor au fost arestaţi 18.127 români în 2015, o creştere de 4% în comparaţie cu 2014, 7.895 dintre aceste arestări având loc în Londra. Printre aceste arestări, opt au fost pentru crimă, trei pentru răpire şi una pentru îngrijirea unui copil în stare de ebrietate. De asemenea, dintre cei 439 de români arestaţi de poliţia britanică a transporturilor, 11 au fost reţinuţi sub suspiciunea că ar fi comis infracţiuni sexuale în trenuri.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.