Numărul victimelor de pe aeroportul Ataturk a crescut din nou

Bilanţul atentatului de la Istanbul a ajuns la 42 de morţi după ce o femeie a decedat în spital, din cauza rănilor suferite.

Numărul răniților, ajungsese miercuri la 239, potrivit Biroului guvernatorului metropolei turce.

Un bilanț inițial al atentatului de marți seară arăta cel puțin 36 de morți și 147 de răniți, după ce trei atentatori sinucigași s-au arucat în aer la Aeroportul Internaţional Ataturk din Istanbul.

În Turcia a fost, miercuri, zi de doliu naţional.

Primele indicii arată că atentatul a fost comis de gruparea jihadistă Stat Islamic.

Aeroportul Ataturk, vizat de atentatul de marți seara, este cel mai mare din Turcia și unul din cele mai tranzitate din lume, anul trecut numărând 61 de milioane de pasageri.

Turcia a fost lovită cu începere de anul trecut de mai multe atentate sinucigașe, atribuite rebelilor kurzi și grupării jihadiste Statul islamic.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.