Numele de PLR nu a fost acceptat de Tribunal

Gruparea Tăriceanu are probleme cu înregistrarea statutului şi schimbarea numelui. TMB a respins schimbarea numelui PNM în PLR. După motivarea sentinţei, gruparea Tăriceanu va face recurs.

Gruparea condusă de Călin Popescu Tăriceanu are probleme serioase în a-şi schimba numele, din PNM (Partidul Naţional al Mediului) în PLR (Partidul Liberal Reformator).

Tribunalul Municipiului Bucureşti a respins atât modificarea numelui, cât şi noul statut.

Reamintim, prin bunăvoinţa PSD, un partid de „garsonieră” (constituit ca posibil refugiu pentru unii lideri ai social-democraţilor în caz de „tulburenţe” în partid), de factură ecologistă (pentru o „acoperire” mai bună), Partidul Naţional al Mediului a fost cedat lui Tăriceanu, pentru a avea un vehicol politic pentru migratorii din PNL.

Până nu va fi dată publicităţii motivarea instanţei, este dificil de ştiut care au fost obiecţiile judecătorilor. Un lucru este însă sigur, şi este posibil ca să fi contat mult în decizia luată: pe 1 şi 2 august trebuia să se desfăşoare în primă instanţă un congres extraordinar al PNM care să decidă transformarea în PLR, după care să se desfăşoare un congres al PLR în care să se aleagă conducerea. Pe parcursul a două zile, numele de PNM nu a fost deloc utilizat, nu s-a vorbit deloc de acest partid, totul s-a desfăşurat sub forma unui congres al PLR, în documentele remise presei şi în toate comunicatele nu s-a pomenit niciunde de PNM, de existenţa vreunui congres al PNM care să decidă transformarea în PLR. Gruparea lui C.P.Tăriceanu ar fi putut organiza un congres de sine stătător, sub numele de PLR, numai dacă ar fi avut un număr de 25.000 de membri susţinători în minim 15 judeţe şi în municipiul Bucureşti.

Tăriceanu va face recurs

O dovadă în plus că „UNPR 2” – aşa este poreclit grupul lui Tăriceanu – nu cunoaşte legislaţia în vigoare, sau nu vrea să ţină cont de ea, este şi comunicatul remis agenţiilor de presă, prin care se anunţă că se va face recurs la decizia TMB. „(…) Tribunalul Bucureşti a anunţat că respinge solicitarea Partidului Liberal Reformator privind modificarea Statutului, a denumirii şi a programului politic. Tribunalul Bucureşti are rolul de prima instanţă în acest caz. Decizia formulată de Tribunal nu este definitivă. Odată cu publicarea motivaţiei (sic! – subl.red.) de către Tribunalul Bucureşti vom avea toate elementele necesare pentru a depune recurs la Curtea de Apel. Hotarârea Tribunalului Bucuresti nu afecteaza functionarea şi proiectele demarate de Partidul Liberal Reformator în ultima perioada…”. După cum se vede, într-un document oficial, un comunicat de presă este utilizat un nume care nu există încă, PLR. Mai mult, din textul comunicatului se înţelege că PLR a solicitat schimbarea numelui de…PLR.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla dacă „UNPR2” va pierde şi la recurs. Va activa sub numele de PNM?

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.