Numele presupusului atacator, confirmat de un oficial francez

După ce a încercat să ia arma unui ofiţer pe aeroportul parizian Orly, un bărbat a fost împuşcat de poliţia franceză, potrivit France-Presse. Aeroportul a fost evacuat.

În jurul orei 07:30 GMT, „un bărbat a luat arma unui militar apoi s-a refugiat într-un magazin de pe aeroport înainte de a fi împușcat mortal de forțele de securitate”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne.

Update: O oficialitate franceză având legătură cu ancheta a confirmat informațiile publicate în mass media franceză care îl identificau pe atacator drept Ziyed Ben Belgacem, un bărbat de 39 de ani născut în Franța, informează s Associated Press.

Update: Bărbatul împușcat mortal era un musulman radicalizat cunoscut autorităților franceze și este același individ care a tras asupra poliției într-un incident separat produs mai devreme în cursul aceleiași zile în nordul Parisului, a informat o sursă din cadrul poliției franceze, relatează Reuters.

Update: Tatăl și fratele bărbatului împușcat au fost reținuți de poliție, a informat o sursă judiciară, care a menționat că măsura este una de rutină în astfel de circumstanțe, relatează Reuters.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne francez a declarat că este „posibil” ca în spatele incidentului de pe aeroportul Orly să existe motivații teroriste, dar că este misiunea sistemului de justiție să analizeze această posibilitate.

Martori și postul de televiziune BFM TV au informat că în urma incidentului aeroportul a fost evacuat, relatează Reuters.

Poliția franceză a confirmat că o operațiune de securitate se află în curs de desfășurare pe aeroportul din sudul capitalei franceze.

Cele două terminale ale aeroportului din Orly (Sud și Vest) au fost închise, iar pasagerii au fost evacuați, a precizat Aeroports de Paris (ADP).

Ministrul de interne Bruno Le Roux s-a deplasat la fața locului, a anunțat ministerul său.

Totodată, Ministerul de Interne a anunțat că într-un incident separat produs la nord de Paris un ofițer de poliție a fost rănit după ce au fost trase focuri de armă asupra sa.

O echipă de geniști se află pe aeroport pentru a determina dacă bărbatul avea asupra sa explozivi, a afirmat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Pierre-Henry Brandet, precizând un perimetru de securitate a fost instituit pe aeroport și importante forțe de securitate au fost trimise în zonă, potrivit Agerpres.

Militarul căruia i-a fost luată arma se afla în misiune de patrulare pe aeroportul Orly în cadrul operațiunii Sentinelle, instituită ca urmare a atentatelor teroriste din ianuarie 2015 din Paris care au vizat sediul publicației Charlie Hebdo.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.