×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 16 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Vineri, 23 iunie 2017, 13:27
EUR (€)
-0.0072 ↘
4.5915 RON
USD ($)
-0.0191 ↘
4.1096 RON
• • •
Incident armat pe aeroportul Orly din Franţa
Numele presupusului atacator, confirmat de un oficial francez

După ce a încercat să ia arma unui ofiţer pe aeroportul parizian Orly, un bărbat a fost împuşcat de poliţia franceză, potrivit France-Presse. Aeroportul a fost evacuat.

În jurul orei 07:30 GMT, "un bărbat a luat arma unui militar apoi s-a refugiat într-un magazin de pe aeroport înainte de a fi împușcat mortal de forțele de securitate", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne.

Update: O oficialitate franceză având legătură cu ancheta a confirmat informațiile publicate în mass media franceză care îl identificau pe atacator drept Ziyed Ben Belgacem, un bărbat de 39 de ani născut în Franța, informează s Associated Press.

Update: Bărbatul împușcat mortal era un musulman radicalizat cunoscut autorităților franceze și este același individ care a tras asupra poliției într-un incident separat produs mai devreme în cursul aceleiași zile în nordul Parisului, a informat o sursă din cadrul poliției franceze, relatează Reuters.

Update: Tatăl și fratele bărbatului împușcat au fost reținuți de poliție, a informat o sursă judiciară, care a menționat că măsura este una de rutină în astfel de circumstanțe, relatează Reuters.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne francez a declarat că este "posibil" ca în spatele incidentului de pe aeroportul Orly să existe motivații teroriste, dar că este misiunea sistemului de justiție să analizeze această posibilitate.

Martori și postul de televiziune BFM TV au informat că în urma incidentului aeroportul a fost evacuat, relatează Reuters.

Poliția franceză a confirmat că o operațiune de securitate se află în curs de desfășurare pe aeroportul din sudul capitalei franceze.

Cele două terminale ale aeroportului din Orly (Sud și Vest) au fost închise, iar pasagerii au fost evacuați, a precizat Aeroports de Paris (ADP).

Ministrul de interne Bruno Le Roux s-a deplasat la fața locului, a anunțat ministerul său.

Totodată, Ministerul de Interne a anunțat că într-un incident separat produs la nord de Paris un ofițer de poliție a fost rănit după ce au fost trase focuri de armă asupra sa.

O echipă de geniști se află pe aeroport pentru a determina dacă bărbatul avea asupra sa explozivi, a afirmat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Pierre-Henry Brandet, precizând un perimetru de securitate a fost instituit pe aeroport și importante forțe de securitate au fost trimise în zonă, potrivit Agerpres.

Militarul căruia i-a fost luată arma se afla în misiune de patrulare pe aeroportul Orly în cadrul operațiunii Sentinelle, instituită ca urmare a atentatelor teroriste din ianuarie 2015 din Paris care au vizat sediul publicației Charlie Hebdo.

(R.C.)Publicat Sâmbătă, 18 martie 2017
1678
 | 6
 | 8
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Mischa
+6
Eu nu pricep dece sunt lasati astia sa circule liberi! Serviciile secrete stiu ca sunt radicalizati, dar nu-i aresteaza. Politica guvernului francez duce la terorizarea populatiei in numele sloganului " liberte, egalite, fraternite !". Oare puscaria din Guyana Franceza, unde-a fost inchis Papillon, nu mai functioneaza? Dece nu iau exemplu de la americani, care pentru asemenea bestii au Guantanamo?
Publicat Duminică, 19 martie 2017
+Răspunde
Radicalu' liber
+10
Curios ca s-a uitat sa ni se spuna (sau asta e deja o axioma ?) ca individul avea grave dereglari psihice ! Plus o copilarie nefericita, discriminari la locul de munca (?? care munca ?), etc etc etc bla bla bla ...
Publicat Duminică, 19 martie 2017
+Răspunde
MAtei
+1
Paradoxurile continua sa se impuna in Franta : Intr-un mare aeroport din Paris, un individ (inarmat cu un pistol) ataca o patrula de 4 militari inarmati si cauta sa il dezarmeze pe unul dintre ei. Este impuscat indata. Cum de respectivul a putut intra intr spatiul securizat al aeroportului cu o arma ? De ce a atacat un grup de militari in fata carora nu avea nici o sansa ? Impouscatul nemaiputand da precizari, ancheta va sfarsi precum celelalte, cu acuze de terorism islamic. Mai trebuie spus ca urmare actiunii a numai catorva persoane, Franta (66 milioane de cetateni) a decretat stare de urgenta pe intregul ei teritoriu de aproape 2 ani.
Publicat Sâmbătă, 18 martie 2017
+Răspunde
SOBOLANU
+5
IAR I AU LOVIT JIHADISTII DAR SI POLITISTUL ALA CUM SA I FURE ARMA !!!!!!SA FIE EXTERMINATI JIHADISTTII DIN INTREAGA LUME !!!!ASTEPT CU NERABDARE IMPLICAREA PUTERNICA A RUSILOR SI A SUA IN LUPTA IMPOTRIVA JIHADISTILOR BARBARI !!!!!
Publicat Sâmbătă, 18 martie 2017
+Răspunde
Tudor
+11
Balena Albastră vine de la est dar terorismul , SIDA , drogurile , otrăvurile din mâncare , ș.a. de unde vin ? Ghici !
Publicat Sâmbătă, 18 martie 2017
+Răspunde
Pardalian Portparai
+7
Vina este a ofiterului, ca tinea pistolul ala micut in buzunar, ca pe portofel !
Publicat Sâmbătă, 18 martie 2017
+Răspunde
Clănţica
+12
Franta ,o tara instabila!
Publicat Sâmbătă, 18 martie 2017
+Răspunde
Salvatore Della Patria @ Clănţica
+6
Taca-ti clanta/Ca nu stii ce e Franta. Oi fi si tu vreun iubitor de nemti sau de soros, toti astia va comportati la fel, sunteti usor de reperat.
Publicat Sâmbătă, 18 martie 2017
+Răspunde
Recomandate
Congres pentru Dragnea
Publicat acum 23 ore şi 10 minute
Ungaria și relocarea satelor de migranți
Publicat acum 19 ore şi 55 minute
Vești despre soarta liderului Statul Islamic
Publicat acum 14 ore şi 26 minute
Procurorul Man - cinci rateuri grave
Publicat acum 5 ore şi 19 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Fotografiile bunicilor
24 articole/ Actualizat Duminică, 18 iunie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
130 articole/ Actualizat acum 3 ore şi 15 minute
Ioan Viştea

Se observă, în ultima vreme, o încercare de demonizare a stîngii românești actuale, aproape fără precedent, mult prea apăsată, de-a dreptul viscerală.

Ioan VişteaPublicat acum 17 ore şi 43 minute