×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 6 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Vineri, 18 august 2017, 09:46
EUR (€)
+0.0079 ↗
4.5816 RON
USD ($)
+0.0111 ↗
3.9104 RON
• • •
Incident armat pe aeroportul Orly din Franţa
Numele presupusului atacator, confirmat de un oficial francez

După ce a încercat să ia arma unui ofiţer pe aeroportul parizian Orly, un bărbat a fost împuşcat de poliţia franceză, potrivit France-Presse. Aeroportul a fost evacuat.

În jurul orei 07:30 GMT, "un bărbat a luat arma unui militar apoi s-a refugiat într-un magazin de pe aeroport înainte de a fi împușcat mortal de forțele de securitate", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne.

Update: O oficialitate franceză având legătură cu ancheta a confirmat informațiile publicate în mass media franceză care îl identificau pe atacator drept Ziyed Ben Belgacem, un bărbat de 39 de ani născut în Franța, informează s Associated Press.

Update: Bărbatul împușcat mortal era un musulman radicalizat cunoscut autorităților franceze și este același individ care a tras asupra poliției într-un incident separat produs mai devreme în cursul aceleiași zile în nordul Parisului, a informat o sursă din cadrul poliției franceze, relatează Reuters.

Update: Tatăl și fratele bărbatului împușcat au fost reținuți de poliție, a informat o sursă judiciară, care a menționat că măsura este una de rutină în astfel de circumstanțe, relatează Reuters.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne francez a declarat că este "posibil" ca în spatele incidentului de pe aeroportul Orly să existe motivații teroriste, dar că este misiunea sistemului de justiție să analizeze această posibilitate.

Martori și postul de televiziune BFM TV au informat că în urma incidentului aeroportul a fost evacuat, relatează Reuters.

Poliția franceză a confirmat că o operațiune de securitate se află în curs de desfășurare pe aeroportul din sudul capitalei franceze.

Cele două terminale ale aeroportului din Orly (Sud și Vest) au fost închise, iar pasagerii au fost evacuați, a precizat Aeroports de Paris (ADP).

Ministrul de interne Bruno Le Roux s-a deplasat la fața locului, a anunțat ministerul său.

Totodată, Ministerul de Interne a anunțat că într-un incident separat produs la nord de Paris un ofițer de poliție a fost rănit după ce au fost trase focuri de armă asupra sa.

O echipă de geniști se află pe aeroport pentru a determina dacă bărbatul avea asupra sa explozivi, a afirmat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Pierre-Henry Brandet, precizând un perimetru de securitate a fost instituit pe aeroport și importante forțe de securitate au fost trimise în zonă, potrivit Agerpres.

Militarul căruia i-a fost luată arma se afla în misiune de patrulare pe aeroportul Orly în cadrul operațiunii Sentinelle, instituită ca urmare a atentatelor teroriste din ianuarie 2015 din Paris care au vizat sediul publicației Charlie Hebdo.

(R.C.)Publicat Sâmbătă, 18 martie 2017
1707
 | 6
 | 8
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Mischa
+6
Eu nu pricep dece sunt lasati astia sa circule liberi! Serviciile secrete stiu ca sunt radicalizati, dar nu-i aresteaza. Politica guvernului francez duce la terorizarea populatiei in numele sloganului " liberte, egalite, fraternite !". Oare puscaria din Guyana Franceza, unde-a fost inchis Papillon, nu mai functioneaza? Dece nu iau exemplu de la americani, care pentru asemenea bestii au Guantanamo?
Publicat Duminică, 19 martie 2017
+Răspunde
Radicalu' liber
+10
Curios ca s-a uitat sa ni se spuna (sau asta e deja o axioma ?) ca individul avea grave dereglari psihice ! Plus o copilarie nefericita, discriminari la locul de munca (?? care munca ?), etc etc etc bla bla bla ...
Publicat Duminică, 19 martie 2017
+Răspunde
MAtei
+1
Paradoxurile continua sa se impuna in Franta : Intr-un mare aeroport din Paris, un individ (inarmat cu un pistol) ataca o patrula de 4 militari inarmati si cauta sa il dezarmeze pe unul dintre ei. Este impuscat indata. Cum de respectivul a putut intra intr spatiul securizat al aeroportului cu o arma ? De ce a atacat un grup de militari in fata carora nu avea nici o sansa ? Impouscatul nemaiputand da precizari, ancheta va sfarsi precum celelalte, cu acuze de terorism islamic. Mai trebuie spus ca urmare actiunii a numai catorva persoane, Franta (66 milioane de cetateni) a decretat stare de urgenta pe intregul ei teritoriu de aproape 2 ani.
Publicat Sâmbătă, 18 martie 2017
+Răspunde
SOBOLANU
+5
IAR I AU LOVIT JIHADISTII DAR SI POLITISTUL ALA CUM SA I FURE ARMA !!!!!!SA FIE EXTERMINATI JIHADISTTII DIN INTREAGA LUME !!!!ASTEPT CU NERABDARE IMPLICAREA PUTERNICA A RUSILOR SI A SUA IN LUPTA IMPOTRIVA JIHADISTILOR BARBARI !!!!!
Publicat Sâmbătă, 18 martie 2017
+Răspunde
Tudor
+11
Balena Albastră vine de la est dar terorismul , SIDA , drogurile , otrăvurile din mâncare , ș.a. de unde vin ? Ghici !
Publicat Sâmbătă, 18 martie 2017
+Răspunde
Pardalian Portparai
+7
Vina este a ofiterului, ca tinea pistolul ala micut in buzunar, ca pe portofel !
Publicat Sâmbătă, 18 martie 2017
+Răspunde
Clănţica
+12
Franta ,o tara instabila!
Publicat Sâmbătă, 18 martie 2017
+Răspunde
Salvatore Della Patria @ Clănţica
+6
Taca-ti clanta/Ca nu stii ce e Franta. Oi fi si tu vreun iubitor de nemti sau de soros, toti astia va comportati la fel, sunteti usor de reperat.
Publicat Sâmbătă, 18 martie 2017
+Răspunde
Recomandate
Dezlănțuirea furtunii în America
Publicat acum 20 ore şi 40 minute
Cum s-a dus o senatoare în Parlament
Publicat acum 21 ore şi 6 minute
„Omul cu hărțile“ se teme de extratereștri
Publicat acum 12 ore şi 51 minute
Simona Halep merge mai departe
Publicat acum 13 ore şi 59 minute
 Sfârșit de poveste neagră: Tudor Postelnicu
Publicat acum 16 ore şi 51 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat acum 14 ore şi 30 minute