Numire controversată în fruntea Secretariatului General al Guvernului

Mihai Busuioc a fost numit în funcția de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru, printr-o decizie a premierului Sorin Grindeanu, conform AGERPRES.

În urmă cu doi ani, replicaonline.ro scria că Mihai Busuioc ”ar fi membru PDL în Sectorul 4 şi unul din apropiaţii fostului lider Vasile Blaga.” Informaţia a era oferită ”chiar de deputatul Sebastian Ghiţă, care îi reproşa colegului Dragnea că menţine în sistem un membru PDL.” Conform publicației amintite, ”în vârstă de 40 de ani, pedelistul Mihai Busuioc a mai fost administrator la Transgaz, dar şi director al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), de unde a fost preluat de Liviu Dragnea şi numit secretar general adjunct la MDRAP, iar acum administrator la Şantierul Naval 2 Mai SA din Mangalia.” Până la numirea la SGG Busuioc a fost secretar general (plin) al MDRAP.
Antena 3 publica, în 2012, mai multe transcrieri ale discuțiilor lui Sorin Blejnar care era cercetat de DNA pentru trafic de influenţă, acuzat că ar fi comandat subalternilor săi fie oprirea, fie declanşarea unor controale. Printre acestea și una despre care postul de televiziune afirma că ar fi fost purtată între Blejnar și Mihai Busuioc.

Sorin Blejnar: Ai livrat?

Mihai Busuioc: Domnu’ comandant s-a terminat, v-am livrat marfa!

Sorin Blejnar: Mersi mult, mersi mult!

Mihai Busuioc: Te pup.

Sorin Blejnar: Ciao, pa, pa.

Mihai Busuioc: Concediu plăcut. Ciao.

Sorin Blejnar: Merci, pa.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eugenia Solomon 1416 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.