Numirea lui MRU ca şef la SIE – cea mai mare gafă a preşedintelui Iohannis

Oricine aude că Mihai Răzvan Ungureanu a fost numit şef la SIE se întreabă pe ce lume a trăit pînă acum preşedintele Klaus Iohannis, căci, în România, simpla rostire a numelui MRU îi ridică oricui părul în cap! Kobe, soţia-OMV, Gojdu, unguente – iată cîteva cuvinte-cheie care spun totul despre ce înseamnă MRU!

Prima chestiune controversată este faptul că preşedintele a trimis DIRECT la Parlament propunerea sa ca Mihai Răzvan Ungureanu să fie director SIE, avînd în vedere prevederile Legii 1/1998, care precizează foarte clar la art. 6, al. 1 că propunerea trebuie făcută de Preşedinte CĂTRE Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, iar CSAT face NUMIREA! Iată textul la care facem referire:

Ştim cu toţii că în aceste zile nu a avut loc nici o întrunire CSAT, iar participanţii la ultima şedinţă, de acum o săptămînă, cînd s-a discutat Strategia de Securitate, nu-şi amintesc ca preşedintele să fi făcut o astfel de propunere, lucru rezultat şi din ordinea de zi comunicată de CSAT!

Dincolo de această chestiune tehnică, peste care preşedintele nu putea trece, este de discutat şi imaginea publică a lui Mihai Răzvan Ungureanu, făcută praf chiar de la numirea ca prim-ministru în primăvara anului 2012. De altfel, acesta a fost adevăratul motiv pentru care Guvernul MRU a şi fost răsturnat prin Moţiune de cenzură după numai cîteva săptămîni!

Să-i spunem însă şi preşedintelui Klaus Iohannis ce trebuia deja să ştie încă de atunci cînd l-a luat consiler personal după ce a ajuns la Cotroceni. Surprinzător este chiar curajul lui Klaus Iohannis de a-l lua alături pe cel care, încă din 1985, cînd, la Congresul al XIII-lea, a fost ales membru supleant al Comitetului Central al UTC, condus de Nicu Ceauşescu!

„Opera” intelectualului Mihai Răzvan Ungureanu

Cu excepţia lui Răzvan Theodorescu şi a Zoei Petre, care-l consideră pe Mihai Răzvan Ungureanu un intelectual de excepţie, opinia publică din ţară şi străinătate cunoaşte deja „opera” acestuia, pe care am prezentat-o amănunţit în articolul din cotidianul.ro, care poate fi citit pe adresa http://www.cotidianul.ro/legenda-carturarului-m-r-ungureanu-fata-in-fata-cu-incropeala-numita-opera-180520/. Pe scurt, aşa cum citim chiar în CV-ul său, MRU este autorul următoarelor volume:

• „Documente statistice privitoare la oraşul laşi (1755-1828)”, 2 vol. (laşi, 1997), în colaborare cu prof.univ. Ioan Caproşu;

• „Marea Arhondologie a boierilor Moldovei” (laşi, 1998);

• „Convertire şi integrare în societatea românească la începutul epocii moderne” (Iaşi, 2004);

• „Rumänien (România)” în colaborare cu Thede Kahl şi Michael Metzeltin (Viena, Münster, 2006);

• „Întotdeauna loial. Note diplomatice pentru o Românie modernă” (Bucureşti, 2008).

În primul, „Documente statistice privitoare la oraşul laşi (1755-1828)”, Ungureanu nu scrie nici măcar un singur cuvînt, deşi semnează ca autor alături de prof. Ioan Caproşu! Cartea nu conţine decît documente ale epocii, la fel ca şi al doilea volum, „Marea Arhondologie a boierilor Moldovei”! Pe baza acestor volume, în care singura contribuţie a lui MRU este înscrierea numelui său pe copertă, a devenit asistent universitar!

Volumul „Convertire şi integrare în societatea românească la începutul epocii moderne” este teza de doctorat a lui MRU. „Aranjamentele” pentru buna primire a cărţii au ieşit la iveală chiar din lectura unei cronici semnate de Dinu Bălan, care scria: „tema, incitantă şi relativ nouă în istoriografia românească, asigură, pe lângă elementele menţionate deja, premisa necesară unei lecturi agreabile şi utile”. Dar absolut aceleaşi cuvinte le foloseşte Dinu Bălan şi cînd recenzează cartea Ligiei Livadă-Cadeschi, despre care scrie: „tema, incitantă şi relativ nouă în istoriografia românească, asigură, pe lângă elementele menţionate deja, premisa necesară unei lecturi agreabile şi utile”!!! Deci, cariera „intelectualului” Ungureanu a început cu falsificări ridicole.

Volumul „Rumänien (România)” este o antologie de texte semnate de zeci de autori, finanţată de ICR, iar volumul „Întotdeauna loial. Note diplomatice pentru o Românie modernă” este o culegere de interviuri, mici cuvîntări la diverse ocazii etc. Şi cam asta este toată „opera cărturarului” Mihai Răzvan Ungureanu!

Conflict de interese: MRU era şef al SIE, soţia angajat la OMV Austria

Chiar Declaraţia de avere a lui MRU arată că în perioada cît a fost şef la SIE, dar şi în scurtul timp cît a fost prim-ministru, soţia sa, Camelia Ungureanu, era în acelaşi timp medic anestezist la Fundeni, dar şi „consultant medical” la OMV Viena, primind anual 84.000 euro!

Pe aceste considerente, Mugur Ciuvică, preşedintele Grupului de Investigaţii Politice (GIP), a depus încă din 2012 o plîngere penală împotriva lui Mihai Răzvan Ungureanu, dar o soluţie de la Parchetul General încă nu a fost dată publicităţii! Aşadar, se poate spune, conform cutumei din ultima vreme a DNA, că MRU are un dosar penal!

Unguente, vita Kobe – arsenalul intelectual al lui MRU

De numele lui Mihai Răzvan Ungureanu, vorbitor din familie a limbii maghiare, se leagă şi înstrăinarea Patrimoniului Gojdu în favoarea Ungariei! Cazul a fost dezbătut pe lar atît în Parlament, cît şi în spaţiul public, iar Klaus Iohannis n-ar fi trebuit să minimalizeze acest lucru cînd s-a gîndit să-l readucă în funcţii publice pe MRU.

Dar adevărata celebritate a lui Mihai Răzvan Ungureanu a venit după ce au ieşit la iveală achiziţiile făcute în timpul mandatelor sale de la şefia SIE şi de la Palatul Victoria. Iată cîteva: „50 de tuburi de unguent rectal, 10 tuburi de cremă vaginală, comprimate de ginkgo biloba ori granule homeopate, viagra” (la SIE) şi „Plasturi mici tratament pentru băşici, Deodorant stick sans alcool Armani Code by Giorgio Armani, Lip Care with propolis organic beeswax and olive oil, Deodorant roll-on Neo by Givenchy, Eau florale Petale de rose lotion naturelle, Antiperspirant deodorant roll-on – Clinique skin supplies for men, Cremă Apivita Men’s care Antiwrinkle anti-fatigue, Givenchy pour homme blue label aftershave, Cremă de faţă Clinique skin supplies for men maximum hydrator, Cremă Bepanthene Plus, Baneocin unguent de la Sandoz, BioRepair Zahncreme, Spray Forest Essentials – Stress Reliever, Spray Forest Essentials – Sound Sleep, Apă de urechi Odol Extra Fresh, Deodorant Armani Code by Giorgio Armani, Parfum Lolita Lempika, Deodorant – Neo – by Givency, Deodorant roll-on Neo by Givency, Voltaren Emulgel, Parfum Lalique White, Givenchy pour homme blue label, eau de toilette vaporisateur spray, Parfum Roadster by Cartier, Parfum Givenchy Play, Parfum Fahrenheit by Dior, Loţiune de corp L’Occitane Lait corporele Verveine, Gel de duş L’Occitane Gel douche Verveine, Cremă de mâini Apivita Hand Care, Cremă de mâini Clinique Stop sign Hand repair , Parfum Mont Blanc Hommo Exceptionnel eau de toilette” (pe lista de protocol a Guvernului)”!

Imaginea publică a lui Mihai Răzvan Ungureanu este întregită de prezenţa lui alături de Traian Băsescu la Referendumul din 2012, cînd, alături de Monica Macovei şi Mihail Neamţu a fost unul dintre cei mai activi susţinători ai teoriei „loviturii de stat” pe care ar fi dat-o chiar cei din PNL, partidul în care MRU este acum vicepreşedinte! Iată imagini semnificative, de care ar fi trebuit să-şi aducă aminte Klaus Iohannis înainte de a-l lua alături la Cotroceni:

Oare ce zic liberalii din fostul PNL care, în 2012, au fost vîrful de lance al încercării de a-l trimite acasă pe Traian Băsescu încă de atunci? Nu cumva Klaus Iohannis îi consideră şi azi, ca şi Monica Macovei sau MRU, autorii „loviturii de stat”? Dacă MRU va reveni la conducerea SIE, singurii care se vor bucura nespus sînt cei din reţeaua de agenţi care s-au remarcat prin articolele din presa străină din timpul Referendumului, nominalizaţi de noi în de-acum celebra „Condicuţă cu agenţi”!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.