×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 8 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 23 septembrie 2017, 06:52
EUR (€)
-0.0037 ↘
4.5950 RON
USD ($)
-0.0277 ↘
3.8316 RON
• • •
Amănunte importante, sub preșul lui Țuluș
NUP într-un dosar Iohannis

Războiul fratricid din cadrul DNA nu este o simplă răfuială internă, aşa cum interpretează susţinătorii sau adversarii Laurei Codruţa Kovesi. Cu voie sau fără voie, se omit cîteva chei care s-ar potrivi pentru desluşirea acestei situaţii: dosarul caselor lui Klaus Iohannis, dosarul „Black Cube“, dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă!

Cînd Klaus Iohannis l-a scos la pensie pe Florian Coldea, şeful statului şi-a dorit să aibă oamenii lui în fruntea instituţiilor de forţă. Aşa se explică reacţia rapidă a lui Iohannis în cazul Coldea după dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă, subliniind că următoarea mutare viza şi înlocuirea Laurei Codruţa Kovesi, la fel de prezentă în dezvăluirile lui Ghiţă ca Florian Coldea!
În ziarul nostru a apărut recent informația potrivit căreia președintele Klaus Iohannis ar fi dorit să renunțe la generalul Florian Coldea, dar în momentul în care ar fi debutat o asemenea discuție, Florian Coldea ar fi prezentat dosarul cu recuperarea bunurilor Grupului Etnic German și cu cel al vânzării de copii, întocmit de un ofițer de la Sibiu. Florian Coldea ar fi spus atunci că dosarul președintelui nu mai există, dar dacă SRI se străduiește, poate mai găsește ceva. Președintele ar fi mototolit decizia și colaborarea ar fi continuat, ajungînd la această minciună cu pensionarea generalului!

Nu cumva aşa s-a întîmplat şi în cazul Laurei Codruţa Kovesi? Cele trei „chei“ precizate mai sus tocmai la această intenţie a lui Iohannis se referă, mai exact, la dorinţa lui Iohannis de a o schimba pe Laura Codruţa Kovesi din fruntea DNA! Însă dosarul caselor sale este încă în sertarele DNA şi, aşa cum Florian Coldea putea să scoată din sertarele SRI dosarul Grupului Etnic German, tot aşa putea să facă Laura Codruţa Kovesi cu dosarul caselor lui Iohannis. În plus, Codruţa Kovesi mai avea şi sprijinul internaţional transmis prin ambasade. Poate că acum a sosit momentul ca planul lui Klaus Iohannis să treacă la etapa a doua: schimbarea Laurei Codruţa Kovesi!
De aceea, consider că este timpul să revedem cele trei evenimente, să le analizăm pe rînd şi să vedem dacă nu cumva între ele există vreun numitor comun.

1. Dosarul caselor lui Iohannis. Există un document oficial emis de către DNA, semnat de procurorii Doru Florin Ţuluş şi soţia sa, Claudia Mihaela Roşu.


Este vorba despre o adresă-răspuns trimisă de DNA către site-ul Justiţiarul, în care se comunică faptul că prin Ordonanţa nr. 270/P/2009, dată în dosarele 270/P/2006 şi 5/P/2007, s-au dispus faţă de Iohannis Klaus Werner următoarele:
- scos de sub urmărirea penală pentru infracţiunea prevăzută de art. 248 ind. 1, rap. la art. 248 din Codul penal, adică „Abuzul în serviciu în formă calificată“;
- neînceperea urmăririi penale pentru infracţiunile prevăzute de art. 248 şi 246 din Codul penal, respectiv art. 26 raportat la art. 248 şi 246 din Codul penal, adică „Abuzul în serviciu în formă calificată“, respectiv „Abuzul în serviciu contra intereselor persoanelor“.
Este vorba despre dosarele în care preşedintele Klaus Iohannis era anchetat pentru infracţiunile de fals şi uz de fals în legătură cu case din Sibiu. Reamintesc faptul că documentul este semnat de Doru Florin Ţuluş, procuror-şef de secţie la DNA, şi Claudia Mihaela Roşu, soţia sa, procuror DNA. Același procuror Doru Florin Ţuluş, aflat acum în conflict deschis cu Laura Codruţa Kovesi, este bănuit că e persoana care a înregistrat-o pe şefa DNA la una dintre şedinţe, difuzînd apoi presei înregistrarea! Deci el nu este om de rînd, ci Ţuluş este chiar procurorul care a salvat destinul celui care avea să devină preşedintele României!
Întrebare: oare tocmai întîmplător cel care o duce acum pe Laura Codruţa Kovesi în faţa Inspecţiei Judiciare a CSM este chiar procurorul care a dat NUP în dosarele caselor lui Klaus Iohannis, sau curajul lui Doru Ţuluş este alimentat de susţinerea de la Cotroceni?

2. Cazul „Black Cube“. În stenogramele de la dosar, publicate de Ion Cristoiu, se află declaraţia lui Dan Zorella, directorul „Black Cube“, care-i explica lui Meir Dagan, preşedintele onorific al organizaţiei, care era scopul operaţiunii de „spionaj“ din România: „I-am explicat sensibilitatea să fie precaut cu treaba cu Coldea şi să nu-l abordeze pe Coldea din greşeală, i-am precizat lui Dagan că din cîte am înţeles noi din prima întîlnire cu Daniel, clienţii care stau în spatele proiectului sunt Hellvig şi preşedintele“!


Deci chiar şeful „Black Cube“ spune că operaţiunea din România urmărea strîngerea de informaţii despre Laura Codruţa Kovesi înainte de expirarea primului său mandat în fruntea DNA, informaţii de care avea nevoie însuşi preşedintele Klaus Iohannis!
Se pare însă că binomul Coldea – Kovesi a fost mai iute de picior şi a reuşit deconspirarea „complotului“, astfel încît în fruntea DNA a fost numită tot Laura Codruţa Kovesi, care a cîştigat atunci războiul cu Klaus Iohannis!

3. Dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă. După cum se ştie, două au fost personajele-ţintă ale lui Sebastian Ghiţă: Florian Coldea şi Laura Codruţa Kovesi. Excursiile lui Coldea, plătite de Ghiţă, şi vizitele la casa de vacanţă a acestuia au avut un efect teribil în opinia publică, ceea ce i-a dat apă la moară lui Klaus Iohannis cînd a decis să-l treacă rapid la pensie şi astfel să-l înlocuiască de la conducerea SRI!
Însă, în aceleaşi dezvăluiri, şi Laura Codruţa Kovesi era prezentă la K1, K2, K14 şi în alte locaţii ale SRI, cînta „La Chilia-n port“ şi semna documente cu numele „Cucuveaua mov“, în care aranja „şantajul“ lui Sorin Ovidiu Vîntu în dosarul „Realitatea TV“, chestiuni mult mai grave decît concediile de lux ale lui Florian Coldea. Cu toate acestea, Kovesi a rămas în picioare, opinia publică aşteptînd şi azi acea casetă cu „solista“ Kovesi, cîntînd varianta statului de drept a cîntecului „La Chilia-n port“.
Logic ar fi fost ca amîndoi, Coldea şi Kovesi, să se prăbuşească, numai că, doar cu puţin timp înainte, regele Suediei o decorase, oferindu-i titlul de „Comandor al Ordinului Steaua Polară“, iar în media a fost difuzată caseta cu Mariana din Piaţa Obor în care se făcea elogiul şefei DNA! În acest fel, era greu de luat o măsură radicală împotriva Codruţei Kovesi, astfel că din nou a fost amînată decizia.
Punînd cap la cap aceste evenimente şi alăturîndu-le scandalului declanşat în aceste zile la DNA, observăm cîteva lucruri care merită să fie subliniate:
- cel care este în centrul războiului intern de la DNA este procurorul Doru Ţuluş, cel care, împreună cu soţia sa, a dat rezoluţia NUP în dosarele caselor lui Klaus Iohannis;
- operaţiunea „Black Cube“ pentru obţinerea de informaţii compromiţătoare despre Laura Codruţa Kovesi era solicitată de Klaus Iohannis, conform declaraţiei şefului „Black Cube“;
- dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă îi vizau pe Florian Coldea şi Laura Codruţa Kovesi, însă, printr-o minune, doar Laura Codruţa Kovesi a scăpat cu faţa curată, avînd pe atunci susţinere din străinătate, în timp ce Iohannis l-a „pensionat“ rapid doar pe Florian Coldea.
Pe acest fond, se pare că scandalul actual din DNA nu a fost declanşat întîmplător chiar prin implicarea procurorului Doru Ţuluş, cel care a dat NUP în dosarul caselor lui Iohannis. Poate că Laura Codruţa Kovesi nu şi-a îndreptat din senin tirul tocmai spre Doru Ţuluş, ci avea unele bănuieli care nu ţin neapărat de înregistrarea în care ea apare vorbind ca o ţaţă în faţa procurorilor! O şti Kovesi mai mult?
Mai trebuie să adăugăm ceea ce a declarat marţi chiar preşedintele Iohannis, după şedinţa CSAT, cînd a salutat solicitarea ministrului Justiţiei de a se verifica managementul de la DNA şi Parchetul General. În acest sens, iată concluzia sa: „Aştept cu mare interes concluziile Inspecţiei Judiciare. Cînd vom avea concluziile, atunci vom discuta“.
Printre rînduri, putem bănui că s-ar putea să fi început numărătoarea inversă pentru Laura Codruţa Kovesi, cea care, pînă acum, parafrazînd titlul unui film celebru, s-a dovedit „greu de urnit“ din fruntea DNA!

Ion SpânuPublicat Miercuri, 05 iulie 2017
20336
 | 33
 | 41
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Domnule Nistorescu,
+2
Klaus Johannis nu l-a scos la pensie pe Coldea; baiatul e bine merci mare conferentiar pe probleme de etica la academia-fantoma a securistlor. In al doilea rand , puteati sa scrieti "STATULUI" cu majuscula, iar in al treilea rand notiunea de "sef al Statului" nu exista in Constitutie si in nici o alta lege din Romania. Deocamdata. Va doresc o zi buna ! ( Harakiri )
Publicat Joi, 06 iulie 2017
+Răspunde
costel
-14
Asa, taticule! De-aia esti tu asa de multumit...
Publicat Miercuri, 05 iulie 2017
+Răspunde
Nastratin
-14
1. Argumentele beton ale domnului Spanu : //,,se omit cîteva chei care S-AR POTRIVI pentru ...''//,,Klaus Iohannis AR FI DORIT să ...''//,, dar în momentul în care AR FI DEBUTAT o asemenea...//,, Florian Coldea AR FI PREZENTAT dosarul cu... //,, Florian Coldea AR FI SPUS atunci că dosarul președintelui...''//,, Președintele AR FI MOTOTOLIT decizia și...//,, colaborarea AR FI CONTINUAT...''//. 2 . Depozitia sefului Black Cube , care n'asa este cuvantul lui Dumnezeu si trebuie crezuta fara cracneala ! 3. Dezvaluirile ( ete partz! ) lui Sebastian Ghita ! Nu zau , ce-a dezvaluit asta bre ? Niste povesti , spuse de un infractor , un hot ordinar si care daca il asculti iti da senzatia ca putea sa umble leaura prin toate birorile SRI , sa se holbeze in toate hartiile , computerele si fisetele ofiterilor, sa ia notite , sa fotografieze documente sa scoata informatii din calculatoare , fara sa-l intrebe nimeni de sanatate ! Bre domnu' Spanu , in halul asta a ajuns jurnalismul in Romania ? Bre domnu' Spanu , de ce il legi mata le Iohannis de israelieni , cand nu ai nicio dovada pentru asa ceva decat povestile lui Meir Dagan - Dumnezeu , si nu il legi pe domnu' Livu si PSD , care au avut si in campania pentru prezidentiale din 2014 si in cea pentru parlamentare din 2016 , consilieri israelieni ? Si ca sa ma incadrez in stilul lu' matale : S-AR PAREA ca acesti consilieri israelieni au fost platiti cu bani de la Moscova !
Publicat Miercuri, 05 iulie 2017
+Răspunde
Lamuritorul @ Nastratin
+4
Foarte bun comentariul! I-ai dat o pista buna lui Spanu, cu consilierii israelieni ai lui Dragnea, sa vedem daca face un articol, cu sageti si poze, evident!
Publicat Miercuri, 05 iulie 2017
+Răspunde
Tipatescu
+11
ha,ha,ha! pai din cate imi dau seama este vorba de incalcarile legii pe care le-a savarsit presedintele! aceste incalcari ale legii savarsite de presedinte dumneavoastra le numiti cretinitati?
Publicat Miercuri, 05 iulie 2017
+Răspunde
ha,ha,ha
+22
Si Tulus asta e plin de bube-n cap, dar e bine ca ne povesteste cretinitatile Lulutzei!
Publicat Miercuri, 05 iulie 2017
+Răspunde
suparatu
+18
Daca statul roman mai exista si are sange in instalatie sa condamne la 20 de ani de munca silnica pe banditii care l-au batut pe ginerele lui Ceausescu si sa fie dati exemplu pe toate televiziunile ca sa nu mai indraznesaca nimeni sa-si faca dreptate singur.
Publicat Miercuri, 05 iulie 2017
+Răspunde
Gmbplay
-9
3.Care dovezi ale lui ghita?
Publicat Miercuri, 05 iulie 2017
+Răspunde
soparla
+24
Nu-i nicio diferenta intre Basescu si Johannis. Sunt produsul aceluiasi sistem. Sa ne spuna mai multe Crin care s-a dat la fund . Huuo!
Publicat Miercuri, 05 iulie 2017
+Răspunde
Nastratin @ soparla
+4
Sigur ca da , numai Ponta , Dragnea si pesedeii nu sant produsul ,, aceluiasi sistem '' ! Ei sunt pogorati din ceruri !
Publicat Miercuri, 05 iulie 2017
+Răspunde
bubulina @ soparla
0
Crin se da la fund ????
Publicat Joi, 06 iulie 2017
+Răspunde
NUMAI DIN HAOS SE PROSPERĂ
+11
Un 8m lucid in cap stie că nimeni in Romănia nu doreste stabilitate, ordine financiara si econ8mica, o Justitie pentru toti, sistem de invatamant care sa nu fie fabrica de idioti cum a afirmat chiar Basescu, sistem medical fara Condrea Hexipharma ! Numai din HAOS se poate fura, atat cei de sus, parvenitii postdecembristi sau clasa mijlocie cum se doresc numiti dar si poporul acesta care isi freacă mainile de bucurie pentru orice factura la negru.....
Publicat Miercuri, 05 iulie 2017
+Răspunde
DOCTORUL DIN NICOSIA
-26
Românii suferă de o psihoză netratabilă numită Coldea & Koevesi ! Modul acut si acerb care i-a preocupat mica coruptie si pe care de 30 de ani o tot practică a dus la această psihoza !
Publicat Miercuri, 05 iulie 2017
+Răspunde
Recomandate
Pop, trântă dură cu baronilor manualelor
Publicat acum 17 ore şi 33 minute
Istoria de pe chipurile noastre
Publicat acum 16 ore şi 23 minute
Lavrov, despre sancțiunile SUA impuse Iranului
Publicat acum 21 ore şi 11 minute
PSD, reacție explozivă la anchetarea lui Shhaideh
Publicat acum 16 ore şi 38 minute
Ilie Năstase, consul al Cehiei
Publicat acum 14 ore şi 13 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Miercuri, 20 septembrie 2017
Ioan Vieru

Oficializarea excesivă a persoanelor şi a diverselor contexte se produce pe fondul unei crize publice cum greu şi-ar fi imaginat cineva în anii '90.

Ioan VieruPublicat acum 10 ore şi 45 minute