×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 2 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Marţi, 17 octombrie 2017, 01:11
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Replica Venezuelei pentru Trump
"O acţiune nebunească"

Ministrul Apărării de la Caracas, Vladimir Padrino, a denunțat vineri noapte o ”acţiune nebunească” din partea preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, care a susţinut că nu exclude o ”opţiune militară” pentru a rezolva criza politică şi alimentară din Venezuela, relatează CNN.

”Ca Ministru al apărării şi ca cetăţean, spun că aceasta este o acţiune nebunească, este un act de extremism suprem. Există o elită extremistă în Guvernul SUA şi chiar nu ştiu ce se întâmplă sau ce se va întâmpla în lume. Dacă umanitatea se va sfârşi sau poate se va sfârşi Pământul”, a declarat ministrul Padrino într-o intervenţie pentru televiziunea de stat VTV.

Reacţii au venit şi de la preşedinta controversatei Adunări Constituante, care şi-a exprimat furia printr-o serie de mesaje postate la ore târzii pe Twitter.

Delcy Rodriquez a catalogat declaraţiile preşedintelui american drept laşe, impertinente şi ameninţări josnice, de asemenea, aceasta a susţinut că insultele şi agresiunile la adresa preşedintelui Nicolas Maduro ar urma să fie respinse de poporul antiimperialist din Venezuela.

Donald Trump a declarat că nu exclude o intervenţie militară americană pentru a pune capăt crizei politice de la Caracas.

”Avem multe opţiuni pentru Venezuela. Şi apropo, nu voi exclude opţiunea militară. E sunt vecinii noştri. Ştiţi că noi suntem în întreaga lume şi avem trupe în întreaga lume, în locuri care sunt foarte, foarte îndepărtate. Venezuela nu este foarte departe şi oamenii suferă, mor. Avem multe opţiuni pentru Venezuela, inclusiv o posibilă opţiune militară dacă aceasta este necesară”, a declarat Trump după o întâlinre cu Rex Tillerson şi ambasadoarea americană de la ONU, Nikki Haley.

Administraţia Trump a implementat noi sancţiuni asupra Venezueleie după controversatul scrutin din 30 iulie, care i-a permis lui Maduro să înlocuiască un legislativ controlat de opoziţie cu Adunarea Constituantă.

Protestele continuă să zguduie pentru a patra lună consecutivă străzile din Caracas şi din alte mari oraşe ale Venezuelei.

Peste 120 de persoane şi-au pierdut viaţa până în acest moment în incidentele legate de protestele anti-guvernamentale şi anti-Maduro.

Anterior, Naţiunile Unite au anunţat că forţele de securitate venezuelene sunt vinovate de utilizarea unei forţe excesive şi de arestarea arbitrară a până la 5.000 de protestatari din Venezuela.

În timp ce preşedintele american a ridicat posibilitatea unei intervenţii militare, consilierii săi pentru securitate naţională au încercat să minimalizeze această ameninţare lansată de liderul de la Washington.

”Nu. Nu cred. Este nevoie ca fiecare să aibă o voce cu privire la dreptul de a proteja drepturile şi siguranţa poporului venezuelean”, a declarat consilierul pentru securitate naţională de la Casa Albă, H.R. McMaster.

Acesta a susţinut că o intervenţie militară din exterior nu este în niciun caz o posibilitate pentru Venezuela.

Reprezentanţii Casei Albe au anunţat că Maduro a solicitat să aibă o discuţie telefonică cu Donald Trump, după ameninţările lansate de acesta la adresa Venezuelei.

”Preşedintele Trump va discuta bucuros cu liderul Venezuelei atunci când democraţia este reinstaurată”, se arată într-un răspuns al Casei Albe.

Venezuela este zguduită şi de o gravă criză economică şi alimentară, care a forţat sute de mii de oameni să părăsească ţara în căutare de acces mai uşor la hrană şi medicamente, mulţi s-au îndreptat spre Columbia şi Brazilia.

Publicat Sâmbătă, 12 august 2017
1038
 | 1
 | 4
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Klujanul
-7
despre ce "umanitate'vorbeste Vladimir Padrino???Dupa ce politia lui Maduro a a ucis 120 de oameni..poporul antiimperialist??:)))))))
Publicat Sâmbătă, 12 august 2017
+Răspunde
kolosvarene, @ Klujanul
+2
kolosvarene, cum te joci tu cu focul...
Publicat Sâmbătă, 12 august 2017
+Răspunde
ANNA LUCA
+10
Altii spun ca, au facut un EMBARGOU, de aceea nu au ce le trebuie. Seful opozitiei, omul SUA, a incercat ca si la noi, SA DARAME GUVERNUL. De ce? RESURSELE IMENSE ale VENEZUELEI, sa fie din nou Privatizate de aceeasi Miliardari , sa nu mai mearga la SANATATE, INVATAMANT, ci in YAHTURI, fite, ca in ROMANIA. REX TILLERSSON, omul lui ROKFELLER, asta a fost afacerist de EXTRACTII PETROLIERE, premiat si de PUTIN. Deci e o incercare de LOVITURA de STAT, ca cea din CHILE, cand l-au dat jos pe alesul democratic ALLENDE, cu FASCISTUL PINOCHET, care prin intermediul ARESTARILOR, chiar si in MIEZ de noapte, a familii INTREGI, a terorizat STATUL CHILEN. Reteta, a fost aplicata apoi, in toata AMERICA LATINA, unde s-au ridicat si copii fiind ARUNCATI in MARE din AVIOANE, sau dati FAM. de FASCISTI. Inca isi cauta copii, MAMELE cu BASMALE ALBE, din ARGENTINA, mergand si la VATICAN, pt.ca actualul Papa era atunci in Argentina , iar in VATICAN era Papa Ioan paul al II-lea, care mai tarziu a mers personal sa-l felicite si decoreze pe..... Pinochet, care l-a avut mereu alaturi pe LICCIO GELLI, p2. Reteta, s-a aplicat si in ROMANIA, culminand cu PINOCHET , al nostru, de fapt un PINOCHIO , nenorocit, care a fost pus, impus de PRESA ROMANA, impanata de sorosii, care sustin MASURILE lui PINOCHET: totul la bogati, nimic la saraci. PATRONI din toate tarile UNITI-VA!
Publicat Sâmbătă, 12 august 2017
+Răspunde
Dragos
+7
Cand pax romana( americana) va fi instaurata.... Un cliseu invechit... Multa retorica inutila...SUA sunt puternice militar ... Pentru o super putere mai ai nevoie si de altceva...de exp recunoasterea altora... Aici se pare ca sunt probleme...
Publicat Sâmbătă, 12 august 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat acum 5 ore şi 20 minute