O aeronavă NATO s-ar fi apropiat de un avion rus

O sursă din instituțiile militare ruse susține că un avion militar aparținând unei țări membre NATO s-a apropiat la o distanță foarte mică de un avion rusesc de pasageri, de marcă Bombardier, care zbura din Peninsula Sahalin în insulele Kurile. Informația a fost difuzată de agenția de presă rusă Interfax.

”Avionul de pasageri Bombardier a decolat în noaptea de 4 spre 5 ianuarie din Sahalin și, luând o înălțime de aproximativ 6000 de metri, s-a plasat pe ruta aeriană către Insulele Kurile. Însă dispecerii au fixat apropierea, la aceeași înălțime, a unei aeronave neidentificate, care nu răspundea solicitărilor transmise de la sol”, a declarat sursa invocată de agenția rusă.

Avionul necunoscut ar fi întretăiat, fără permisiune, coridorul aerian pe care se deplasa avionul civil. ”A fost luată decizia de coborâre la o altitudine mai mică, pentru a evita o coliziune în aer”, a mai spus sursa.

În minutele care au urmat după incident, dispecerii ar fi încercat în repetate rânduri să obțină legătura cu aeronava neidentificată, dar piloții acesteia nu ar fi răspuns. Autoritățile aviatice ruse ar fi reușit să fixeze semnalul releului de radiolocație al avionului, ceea ar fi permis identificarea indicativului avionului în clasificarea internațională. Acesta ar corespunde aeronavelor militare ale blocului NATO, conform portalului informațional rus Lenta.ru.

Deocamdată, niciun oficial rus nu a făcut vreo declarație pe marginea acestui subiect.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Dan Nicu 44 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.