O bombă la Budapesta

Update: Poliția a anunțat că deflagraţia de la Budapesta a fost provocată de o bombă artizanală şi i-ar fi vizat pe poliţiştii care au fost răniţi.

Autorităţile au identificat un suspect, un tânăr de 20-25 de ani, care este căutat în acest moment. Poliția oferă o recompensă de 10 milioane de forinți (aproximativ 32,600 de euro) pentru informații utile despre acesta. Bărbatul are aproximativ 1,70 metri şi în seara exploziei purta o pălărie de culoare deschisă.

Conform Reuters, șeful poliției ungare, Karoly Papp a apreciat că explozia bombei artizanale de tip șrapnel a fost o tentativă de asasinat împotriva polițiștilor. Acesta a menționat că nu există indicii privind implicarea vreunei organizații militante străine, dar nu a exclus explicit această posibilitate. „Considerăm că atacul a avut ca țintă întreaga poliție ungară. Cineva a încercat să-mi execute polițiștii”, a spus oficialul într-o conferință de presă.

Cei doi polițiști răniți sunt o femeie în vârstă de 23 de ani, cu traumatism cranian, și un bărbat de 26 de ani, rănit la un picior, care sunt spitalizați în stare gravă, dar starea lor este acum stabilă. Ei patrulau în mod obișnuit în zona comercială intens circulată unde a avut loc atacul.

Explozia a avut loc sâmbătă seara la parterul unei clădiri de pe un bulevard central, într-o zonă frecventată de turiști.

View image on Twitter
Video

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.