O doamnă din Ploiești s-a opus primarului și l-a nenorocit cu fotbal cu tot

Acţiunea de amploare a procurorilor DNA de marți dimineaţă, care au făcut percheziţii acasă la primarul Iulian Bădescu şi la sediul Primăriei Ploieşti, vizează finanţarea Petrolului prin intermediul unui ONG controlat de fraţii Capră. Din iunie 2013, când a fost făcută prima plată către Asociaţia lupii Galbeni şi până în prezent, observatorulph.ro a publicat o serie de articole privind ilegalitatea acestui demers!

În decembrie 2014, observatorulph.ro a intrat în posesia unor documente incendiare în dosarul finanţării „Asociaţiei Comunitare Lupii Galbeni 2012”, ONG-ul fraţilor Capră, de către Primăria Ploieşti.

Scurtă introducere în scandalul anului Documentele obţinute, pe surse, de la etajul al treilea al Casei Albe, fac lumină în scandalul declanşat în finanţarea ONG-ului controlat de Daniel şi Nicolae Capră de la bugetul local al Municipiului Ploieşti. Scandalul, prezentat, în exclusivitate de observatorulph.ro şi preluat de Gazeta Sporturilor, a pornit de la refuzul unuia dintre cei mai experimentaţi funcţionari ai Primăriei Ploieşti de a aviza favorabil plăţile de la bugetul local în conturile „Asociaţiei Comunitare Lupii Galbeni 2012” pentru premierea fotbaliştilor şi conducerii FC Petrolul Ploieşti. Înainte de orice, citeşte neapărat: Totul despre scandalul plăţii primelor către Petrolul Ploieşti Bădescu îi cere directorul Direcţiei Economice din Primăria Ploieşti să aprobe plăţile pentru Lupii Galbeni. Acesta refuză! Cea care a semnalat de nenumărate ori ilegalitatea plăţilor Primăriei Ploieşti către ONG-ul fraţilor Capră, în prezent arestaţi pentru evaziune fiscală şi spălare de bani la propunerea procurorilor DIICOT, este Nicoleta Crăciunoiu, directorul executiv al Direcţiei Economice din Primăria Ploieşti.Încă din luna februrie a anului 2013, directorul Crăciunoiu a solicitat, verbal şi în scris, punctul de vedere al mai multor persoane cu funcţii de conducere din Primăria Ploieşti referitor la contractul dintre Primăria Ploieşti şi Asociaţia Comunitară Lupii Galbeni 2012 prin care fotbaliştii şi staf-ul echipei Petrolul Ploieşti urmau să fie premiaţi din bani publici. Este vorba de Direcţia Juridică, secretarul Primăriei, Biroul de audit ş.a. Interesant este faptul că secratara Primăriei Ploieşti, Oana Iacob, cu toate că a văzut referatele directorului Crăciunoiu, şi-a dat viza de legalitate, la fel ca şi compartimentul Juridic, iar consilierii au aprobat proiectul propus de Bădescu. Demersurile directorului nu s-au oprit însă aici.

Consilierii locali au ignorat semnalele de alarmă

În comisia de buget-finanţe a Consiliul Local Ploieşti, Nicoleta Crăciunoiu a înştiinţat consilierii locali că plăţile către ONG-ul fraţilor Capră sunt ilegale. Mai mult, în 26 iunie 2013, a înaintat primarului Iulian Bădescu un referat prin care aprecia drept nelegală efectuarea plăţilor către ONG-ul respectiv. Prin acest document, Nicoleta Crăciunoiu atrăgea atenţia asupra ilegalităţii regulamentului, aprobat ulterior de Consiliul Local Ploieşti la propunerea primarului Bădescu, prin care 3 milioane de euro urmau să ajungă din banii ploieştenilor în conturile asociaţiei lui Capră. Printre motivele invocate de directorul primăriei se numără încălcarea Legii 273/2006 privind finanţele publice locale şi a Legii 215/2001 a administraţiei publice locale, aşa cum reiese din documentul de mai jos. Vezi AICI referatul directorului Crăciunoiu, care a susţinut de la început ilegalitatea plăţilor şi alte documente incendiare care au devenit obiect de dosar DNA.

http://www.observatorulph.ro/administratie/50538-cum-a-ajuns-primarul-badescu-in-vizorul-procurorilor-dna-documente-incendiare

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.