O dronă a înregistrat primele imagini de după prăbușirea elicopterului SMURD

O dronă a surprins primele imagini de după prăbușirea elicopterului SMURD în lacul Siutghiol, însă aparatul a dispărut, relatează B1 TV.

Bogdan Dumitru, proprietarul dronei, a declarat în emisiunea ”România acum” de pe B1 TV, că aparatul are 800 grame, e dotat cu elice și camere de luat vederi.

„Eu am acționat-o cu telecomanda de pe mal”, a spus Dumitru.

”Am aflat pe Facebook că s-a prăbușit un avion în lacul Siutghiol. Am făcut câteva minute până acolo. Cum am ajuns am ridicat drona exact deasupra accidentului. Înainte să ridic drona am stat să mi se localizeze sateliții. Și am mers deasupra incidentului și am început să filmez o pată de ulei și o siluetă a unui om care dădea din mâini. Am văzut o mașină de salvare. Pe dronă sunt imaginile”, a povestit bărbatul.

”Am surprins o pată de ulei și eram fix deasupra siluetei care dădea din mâni. Nu era nimeni pe lângă el (n.r. pilotul elicopterului). Am oprit filmarea, am făcut două poze și am repornit filmarea. Pe urmă am pierdut controlul dronei. Dacă găsim drona se va vedea tot ce era pe mal când am ajuns. eEau localnici pe marginea lacului”, a mai spus Dumitru.

Potrivit acestuia, drona a reușit să filmeze patru minute și jumătate.

”De două zile caut drona cu scafandru și sonar. Azi au venit jandarmii care căutau resturi. Au spus că tot ce vor găsi pe acolo va fi trimis direct la procuratură”, a mai spus Bogdan Dumitru.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.