O fetiță a fost grav rănită în locul de joacă

O altă tragedie în Parcul T din sectorul 2 al Capitalei. O fetiță a căzut victimă nepăsării autorității locale. Ea a suferit miercuri seară leziuni abdominale grave, după ce frânghia pe care se cățăra s-a desprins din șuruburile în care era fixată. La faţa locului a ajuns o ambulanţă, iar fetiţa a fost transportată la Spitalul Marie Curie. Ca și în cazul copilului sfâșiat de câini, Primăria Sectorului 2 anunță o anchetă internă, care nu se va finaliza niciodată. Așa cum ne-a obișnuit, primarul Mihai Toader tace.

În această dimineață, viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, a declarat că Autoritatea Naţională pentru pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) face verificări. „Din câte se pare, fetiţa nu are probleme grave. La acest moment, este o anchetă internă, iar în acelaşi timp ANPC face verificări pentru a vedea a cui este vina”, a spus viceprimarul. El a mai spus că și Primăria Sectorului 2 va face propria anchetă.
Dan Cristian Popescu susţine că locul de joacă „este unul atipic”, fiind făcut în perioada 2006-2007, din donaţii primite de la statul azer.

Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor București a început o anchetă, a declarat și comisarul Mihăiță Bengh. „La ora 9, echipa de control s-a deplasat la locul respectiv. Noi nu am primit nici o sesizare. Am înțeles că minorul se află la spital, să vedem cine asigură mentenanța. Nu știm exact, până nu finalizăm controlul.”

Poliţiştii şi procurorii din Sectorul 2 al Capitalei au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, după ce fetița a ajuns la spital. „La data de 13.09.2017, în jurul orei 19.00, prin Dispecerat 112, o unitate spitalicească a sesizat Secţia 7 Poliţie că la camera de gardă a fost prezentată o minoră, victimă a unui accident petrecut la un loc de joacă. La faţa locului s-au prezentat poliţişti din cadrul subunităţii menţionate, care au demarat verificările, în vederea stabilirii contextului în care s-a produs vătămarea. A fost realizată cercetare la locul producerii evenimentului şi au fost efectuate investigaţii în vederea identificării martorilor oculari”, transmite Poliţia Capitalei.

În Parcul Plumbuita Tei s-au petrecut mai multe incidente periculoase în ultima vreme. Unele au fost din vina celor care se ocupă cu funcționarea instalațiilor, altele din nepăsarea Administrației Domeniului Public.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Gabriela Dinescu 208 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.