O… fîsiune!

Cînd clemenţa selectivă şi viziunea de ”loz în plic” măsluit a justiţiei refuză să dea piept şi examene, oricît de grele, cu cariera penală a unui fost preşedinte, lăsîndu-l liber să zburde, să bată cîmpii interesului personal şi să-şi exercite abilităţile de pescuitor în ape tulburi, probate din plin şi tot în beneficiu propriu, în viaţa publică şi pe scena politică a ţării se întîmplă cele mai aiuritoare, mai scandaloase şi mai imprevizibile evenimente. Vrînd, şi mai cu seamă, nevrînd, am fost martorii a două astfel de întîmplări pe seama cărora nu poţi să invoci numai canicula capabilă să ia minţile şi să pervertească simţul măsurii pentru a-l înlocui cu arbitrariul, cu absurdul şi ridicolul. În ziua în care DNA tocmai îşi etala muşchii în demonstraţii de forţă şi intransigenţă cu artişti şi feţe bisericeşti, iar copii de grădiniţă erau chemaţi în instanţe, la ceas de taină, pîmpiştii şi uneperiştii, după ce şi-au oblojit vînătăile reciproce, după ce şi-au şters scuipaţii de pe obraji şi revere, acoperindu-i cu pupături, s-au reunit în Piaţa Independenţei pentru a se urca într-un vehicul electoral marca Băsescu, spălătorul de vase (comerciale!), de bani, conştiinţe şi caractere. Cică, acum, fără Oprea şi fără Mihăilescu care au întinat nobilele idealuri ale curvăsăriei politice, dar cu ”cinstitul”, ”onestul” şi ”clarvăzătorul” în pustiu, Băsescu, de-abia acum noua grupare de mercenari e curat-murdară şi aptă să îmbrobodească, cu duhoarea unui nou şi veninos suflu, electoratul strivit între grija zilei de mîine şi avalanşa promisiunilor în zadar. Nici nu ştii dacă în faţa unei asemenea enormităţi şi obrăznicii e bine să te buşească rîsul ori numai să-ţi reprimi greaţa. Vorba-ceea: pîmpist să fii, tupeu să ai!

UNPR ori ce a mai rămas din ea, absorbită de PMP ca de un şarpe hămesit, ieşit la drumul mare, care se va dovedi foarte repede a fi un şarpe constrictor şi nimic altceva, devine doar amintirea unei găşti de consistenţa şi uzul anecdoticii, a băşcăliei şi-a bancurilor despre ticul verbal născut din demagogia unui general de tinichea ruginită. În fond, este o binemeritată cădere din lac în puţ, iar de-acolo în mrejele şi fălcile unui partiduleţ care se visează a fi, şi el, o altă viitoare ”balama” în jocurile puterii, chiar compromis fiind, din start, de prezenţa la vîrful său a unui impostor capabil de toate ticăloşiile, combinaţiile, relele.

Cu fîsul, cu…fîsiunea a două forţe malefice, ca unirea a două gaze paralizante care abia aşteaptă să se insinueze în Camerele Parlamentului pentru a le otrăvi atmosfera, cu spovedania preoţilor către onor procurori, cu jocul de scenă al actorilor în noul teatru de comedie, DNA, cu ”Cruciada copiilor” din sălile de judecată, putem spune că mult invocatul proiect de ţară a şi început!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioan Vistea 111 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.