„O găselniță de ultimă oră a lui Victor Viorel T(onta)”

Contestatari ai explorării și exploatării gazelor de șist nu dau crezare declarației premierului Victor Ponta care a susținut duminică seara că „se pare că nu avem gaze de șist”.

Aceștia califică declarația premierului drept „manipulare, minciuni și mizerii în plină campanie – o găselniță de ultimă oră a lui Victor Viorel T(onta)”.

Protestatarii au postat pe pagina de Facebook Mișcarea de Rezistență Pungești două mesaje în care fac referire la declarația lui Victor Ponta.

Iată mesajele acestora

„Manipulare, minciuni si mizerii in plina campanie – o gasalinita de ultima ora a lui Victor Viorel T(onta) … NU AVEM GAZE DE SIST! Zau?? Si vine declaratia asta asa, in plina campanie electorala, fara a se gandi la actiunile companiilor care au investit in acest proiect, la pierderile enorme in urma acestei declaratii! Sa credem ca Chevron a concesionat 20.0000 Ha in Dobrogea si Moldova, investitii de milioane de EUR, mobilizarea a sute de jandarmi – pentru ca nu avem gaze de sist?? Ori e o minciuna a lui Ponta in incercarea patetica de a mai castiga niste voturi, ori se incearca acelasi joc murdar la bursa ca in cazul Proiectului Rosia Montana – iese un politician si zice – n-avem gaze de sist, scad actiunile, Chevron cumpara la pret mizer, apoi mai iese unul si zice ‘avem’ – cresc actiunile, creste pretul la actiuni, Chevron vinde .. si uite -asa, joaca lor pe bani multi si suferintele poporului roman!
Si colac peste pupaza, au inceput „specialistii” lui peste prajit sa-si dea iar cu parerea, cum a fost si cazul invitatului de la Revista Presei, B1TV de astazi dimineata – care se hazardeaza in declaratii : „se stie ca la Pungesti au fost implicate ONG platite de rusi, generali fosti KGB-isti, personaje care si-au gasit un scop in viata luptand impotriva gazelor de sist?” …. pai bine mai barfitor cu veleitati de jurnalist .. ai fost macar o data la Pungesti sa vb cu oamenii de acolo? Te-ai interesat ce inseamna fracturarea si urmarile ei? Cele 12-13 state americane care au interzis fracturarea .. si acolo sunt implicate rublele rusesti? Poate si Germaria, Franta, Bulgaria .. sunt sponsorizate tot de Mama Rusia … ohh, si canadienii care se lipesc cu super-glue de camioanele Chevron … cu siguranta sunt platiti de rusi! Hai sictir!!”

„Petarda electorala a lui Victor Ponta: spune cu jumatate de gura si cu privirea in pamant ca nu avem gaze de sist, ca „ne-am batut degeba” pentru ca nu avem. Presiunea din instantele de judecata si capitalul electoral il arunca pe Ponta in ridicol. Chevron si Ponta sunt incercuiti in instante, iar Curtea de Apel Iasi este chemata sa dea prima sentinta demolatoare pentru toate Licentele de explorare-dezvoltare-exploatare pentru gaze de sist, adica 13 perimetre din Vaslui, Constanta si Campia de Vest, aproximativ 12% din teritoriul tarii. Lupta continua pana la anularea licentelor, interzicerea fracturarii hidraulice si pedepsirea vinovatilor pentru stergerea de pe harta UE a comunei Pungesti”.

Victor Ponta a susținut, duminică seara, la Antena 3, că România s-a bătut pe ceva ce nu are.

„Oricum s-a amânat, pentru că…se pare că nu avem gaze de şist, ne-am bătut foarte tare pe ceva ce nu avem. Nu cred că ne-am bătut pe ceva care exista”, a spus Ponta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.