O generaţie ce se anunţă strălucită, în recital la St Martin-in-the-Fields

Populara serie de concerte de prânz, pe care ICR Londra o organizează de peste cinci ani pe scena de la St Martin-in-the-Fields şi care atrage de fiecare dată sute de melomani în somptuosul monument arhitectonic din Trafalgar Square, continuă pe data de 30 mai cu un recital plin de exuberanţă şi talent oferit de tineri muzicieni români de la marile şcoli de muzică ale Londrei. Pianistele Sînziana Mircea şi Mina Beldimănescu, împreună cu violonista Ana Popescu-Deutsch şi violoncelistul Raphael Lang vor prezenta un program plin de culoare din care nu vor lipsi lucrări de George Enescu, Astor Piazzolla şi Ioan Dobrinescu.

De asemenea, cu ocazia recitalului de la St Martin-in-the-Fields, pianista Sînziana Mircea va lansa şi albumul său de debut, Nihil Sine Deo, apărut în această lună la Editura Casa Radio din Bucureşti. Acesta cuprinde binecunoscutul coral Jesu, Joy of Man’s Desiring, compus de J.S.Bach, în aranjamentul pianistei britanice Dame Myra Hess, lieduri ale compozitorului austriac Franz Schubert, transcrise de Franz Liszt, Primul Caiet din Suita Iberia de Isaac Albeniz, la fel ca şi monumentala suită Tablouri dintr-o expoziţie de Modest Mussorgsky.

Mina Beldimănescu este absolventa Liceului de muzică ,,Dinu Lipatti” din Bucureşti. Pianista şi-a continuat studiile la Academia Regală de Muzică din Londra, urmând apoi programul de masterat la Guildhall School of Music & Drama. Mina este laureata concursurilor internaţionale Pro-Piano de la Bucureşti, Evanghelia Tjiarri din Cipru, Ciudad de San Sebastian din Spania, Val Tidone din Italia, Konzerteum din Grecia.

Raphael Lang este un tânăr violoncelist de origine franco-americană. A studiat la Academia Regală de Muzică din Londra, iar în 2015 a obţinut diploma de master sub îndrumarea violoncelistului Mats Lidström. Raphael a participat la cursuri de măiestrie alături de muzicieni de renume precum Truls Mork, Raphael Wallfisch şi Colin Carr.

Sînziana Mircea şi-a început studiile muzicale la Bucureşti, absolvind apoi programul de licenţă la Hochschule für Musik und Tanz de la Köln, din Germania. Pianista are o bogată experienţă scenică dobândită în Europa, Statele Unite ale Americii şi Japonia, pe scene muzicale dintre cele mai importante. În prezent, urmează cursurile de masterat la Guildhall School of Music and Drama, unde a fost admisă cu o bursă integrală de studii oferită de Steinway & Sons UK.

Ana Popescu-Deutsch a început să studieze vioara la vârsta de şase ani cu profesoara Olivia Papa. Portofoliul Anei conţine o serie de premii obţinute la concursuri naţionale şi internaţionale, precum Concursul naţional de interpretare muzicală Timotei Popovici şi Premiul I la Concursul internaţional Lorenzo Perosi, la categoria solo şi muzică de cameră. În prezent, urmează studii masterale la Academia Regală de Muzică din Londra.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.