O grupare afiliată Statului Islamic revendică atacul din Ottawa

O imagine cu autorul atacului de la Ottawa a fost distribuită pe un cont de Twitter afiliat grupului terorist Stat Islamic în Irak şi Siria (SIIS). Poliţia din Ottawa susţine că un singur bărbat înarmat a fost implicat în atacurile de miercuri din capitala canadiană, relatează CTV News, în pagina electronică.

„Prezentăm o imagine cu autorul atacului de la Ottawa”, a transmis joi dimineaţă contul de Twitter intitulat „Islamic Media”, afiliat grupului terorist Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant – SI/SIIS/SIIL), prezentând o fotografie a lui Michael Zehaf-Bibeau, un cetăţean canadian convertit la islam, informează site-ul Breitbart.com. „Islamul este o religie a dreptăţii, a drepturilor şi îndatoririlor, nu o religie a păcii, toleranţei, ciocolatei şi tandreţei”, precizează „Islamic Media”, prezentând şi drapelul grupului terosit Stat Islamic.

La câteva ore după această postare, Twitter a închis contul numit „Islamic Media”. Poliţia din Ottawa susţine că un singur bărbat înarmat a fost implicat în atacurile de miercuri din capitala canadiană, relatează CTV News, în pagina electronică.

Ofiţerul de poliţie Marc Soucy a declarat că în prezent nu mai este căutat niciun alt atacator, iar ancheta este în desfăşurare.
Atacatorul, Michael Zehaf-Bibeau, născut în 1982 şi cunoscut poliţiei din Montreal şi Vancouver, a fost ucis într-un schimb de focuri.

Michael Zehaf-Bibeau a crescut în estul Canadei, apoi a petrecut o perioadă în Libia, după care s-a mutat în vestul Canadei, potrivit prietenului său Dave Bathurst. Tatăl său, Bulgasem Zehaf, este un om de afaceri din Quebec care ar fi luptat în 2011 alături de rebelii din Libia. Mama sa, Susan Bibeau, este vicepreşedintele unei divizii a Comisiei pentru Imigraţie şi Refugiaţi din Canada.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.