O listă de profesori care au pus umărul la umflarea „interesului naţional”

Avem explicaţia intrării lui Gabriel Oprea direct în top 5 la „încredere” în unele sondaje şi cum a „urcat” UNPR la cota istorică de 5%.

O ştire aparent banală…

Site-ul Ziare.com a publicat miercuri o ştire privind cursurile şcolii UNPR „Şcoala politică <<Tinerii, Lideri de Viitor>>” şi a publicat lista profesorilor care vor susţine cursuri şi care arată astfel:

– Curs istorie modernă şi contemporană – conf.dr. Adrian Niculescu;

– Curs partidele politice romaneşti – prof.dr. Vasile Dâncu;

– Curs Sociologie Politică – prof.dr. Marius Pieleanu;

– Curs Politică Externă şi Diplomaţie – Alexandru Cumpănaşu;

– Curs leadership – Grigore Borontiş, Trainer acreditat;

– Curs campanie, promovare şi strategie politică – Remus Ştefureac;

– Curs comunicare şi mass-media – Radu Coşarcă;

– Curs etichetă politică – Lavinia Şandru.

care explică însă multe situaţii ciudate

Privind însă lista profesorilor, foarte multe ciudăţenii din ultimul timp devin explicabile. Astfel, prezenţa Laviniei Şandru şi a lui Alexandru Cumpănaşu – amândoi realizatori de emisiuni la Realitatea TV, explică de ce acest post de televiziune s-a aruncat în braţele lui Gabriel Oprea şi de ce acum când opinia publică îi solicită expres demisia, oficialii Realităţii TV consideră că nu este cea mai bună soluţie şi, mai mult, aduc în platou slujbaşi ai vicepremierului dar şi personalităţi (vezi emisiunea cu Ion Ţiriac) pentru a pleda pro Oprea.

Nici prezenţa sociologului Marius Pieleanu nu este întâmplătoare. În luna august „Avangarde” casa de sondaje pe care o coordonează l-a „debutat” Gabriel Oprea direct cu o cotă de 37% încredere, iar UNPR-ul l-a urcat la cota istorică (pentru acest partid) de 5%.

La începutul lunii septembrie, tot în „Avangarde”, Gabriel Oprea era apreciat de 37% dintre bucureşteni, iar cota UNPR era de 7% în capitală.

Tot în top 5 la „încredere” este văzut Gabriel Oprea şi într-un sondaj INSCOP, cu 21,7%, tot cu un procent sub Victor Ponta (ca şi la Avangarde), dar la distanţă mare în faţa lui Liviu Dragnea (cu care este la egalitate în „Avangarde”).

Şi INSCOP vede UNPR la 5%. De ce am dat procentele celor de la INSCOP? Pentru că Remus Ştefuleac, unul dintre profesori este coordonator al acestui institut de sondare.

Totuşi, la câteva ore după ce a apărut lista profesorilor, Ambasada României din SUA, unde Ştefuleac este angajat (anterior el a fost consilier la SRI al lui George Maior), a negat prezenţa acestuia pe lista celor care ar urma să prezinte cursuri tinerilor UNPR-işti.

În sfârşit, prezenţa pe listă a lui Vasile Dâncu – din nou ideologul social-democraţilor – explică de ce PSD nu s-a pronunţat timp de 6 zile în scandalul „Oprea”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Theo Marcovici 128 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.