O lume excesiv de orientalizată

Perioada comunistă a fost mult prea lungă şi a prins în angrenajul ei generaţii după generaţii. Un coşmar ale cărui urme au rămas regie a politicii actuale. O lume schimonosită, orientalizată până la grotescul insuportabil, care refuză să cedeze schimbării. Lucrurile s-au complicat încât amărăciunea generalizată a ajuns acolo unde acţiona frica înainte, printr-o dramatică înlocuire a reperelor. Nu se mai poate face nimic în acest spectru totalitar şi fără limite! Se repetă consecinţele sistemului de dinainte ca o fatalitate a consecinţelor. Oameni onorabili, nume ale timpului, nu doar au jucat dublu, ci continuă să o facă având toate mijloacele acestui tip de implicare. O listă cu numele implicate în această înscenare a democraţiei, anticomunismului, şi a sistemului de valori ar elibera scena publică de un spectacol instigator. Noul dogmatism personalist, egocentrismul de aceeaşi sorginte cu a ilegaliştilor comunişti fabricaţi de păreau extratereştri lasă în urmă un pustiu absolut la nivelul vieţii publice. Reanimarea acestor foruri pe care se bazează noul/vechiul sistem s-a făcut treptat, încât astăzi întreaga structură totalitară de ieri a fost plasată unor grupuri ce interese. Într-o asemenea configuraţie trecutul şi prezentul s-au contopit într-o nouă soluţie a dictatului criminal.

Cerem Guvernului, clasei politice, preşedintelui schimbări, iar aceste entităţi ţin conferinţe de presă, în cel mai bun caz. În România omul public se află în treabă, cum se spune. Schimbările, ajunse locuri comune în urgenţa publică, nu pot veni într-un mediu în care s-au legiferat vechi năravuri, abuzurile în linie. Nu a fost doar exterminată elita României în perioada totalitară, ci s-a clonat alta în zeci de ani, care şi-a dat măsura. Barbaria morală în care trăim distruge firescul, continuitatea adevărurilor la scara clipei şi a timpului istoric. Enorma farsă se află în prestaţia unor pretinşi lideri, conducători, şefi etc. România este mai stresată decât de un regim de ocupaţie în raportarea inevitabilă la cei care trec drept reformatori şi care ar vrea mai multe imunităţi. Modificările petrecute de generaţii se regăsesc în toate opţiunile pe care aceste clanuri le aplică spre propria lor stabilitate.

Ajunsă curent social, implozia dramei istorice a românilor este folosită din nou împotriva lor. Rezistenţa acestei clase de clone arată nivelul de teroare instituţională care o susţine şi protejează. Oamenii politici români, concret, par a nu avea legătură cu nimeni şi nimic din România, ceea ce este o problemă de justiţie. Politicieni infractori plus elite de tinichea şi avem rezultatul momentului. Democraţia a fost transformată, mimată ca un cod al deturnărilor. O lume excesiv orientalizată, în care probabil se sting ultimele ecouri ale libertăţii şi a ceea ce ar fi trebuit să fie după prăbuşirea totalitarismului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioan Vieru 1330 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.