O manipulare „marca” Sebastian Ghiţă

„Ponta săltat cu mascaţi şi dus la poliţie”

Nu doar angajaţii săi de la televiziunea pe care o patronează se pricep să manipuleze. Ştie, şi chiar foarte bine şi Sebastian Ghiţă. Iată cu ce a ieşit el miercuri seara pe „sticla” propriei sale televiziuni „Planul Opoziţiei este să-l umilească pe Ponta, să-l ia cu poliţia de la aeroport şi să-l forţeze să-şi dea demisia. Planul celor de la PNL şi a celor care îi susţin e să facă un guvern minoritar. Cei care ticluiesc acest plan povestesc la nesfârşit că, după ce Ponta va fi doborât cu orice mijloace, Iohannis propune un premier cu guvern minoritar (…) Planul e simplu: să-l umilească, să-l târască la Poliţie, să-l aducă cu mascaţii din aeroport, să facă tot ce pot pentru a-l pune în situaţii umilitoare şi stânjenitoare pe premierul României ca el să-şi dea demisia. Ştiu că n-au altă şansă şi atunci o să-i interzică să meargă în clădirea guvernului, aşa cum mie, deputat al României cred că pot să-mi interzică să merg în Parlament şi să-mi exercit funcţia, calitatea de deputat, fără să citească ce scrie în constituţie”. Afirmaţiile lui Sebastian Ghiţă sunt halucinante. Şi nu pentru că susţine că ar fi un plan al Opoziţiei, căreia îi conferă o putere pe care nu o are asupra forţelor de ordine, ci pentru modul în care descrie planul. Orice om normal din această ţară ştie foarte bine că primul ministru (indiferent care ar fi acesta) NU poate fi luat de mascaţi, NU poate fi dus la poliţie. Evident doar cu excepţia unui flagrant al unei infracţiuni comise cu violenţă fizică. De altfel, fără aprobarea Parlamentului (pentru orice desputat sau senator şi orice miniştri care sunt şi parlamentari), sau fără aprobarea preşedintelui României (pentru miniştri care nu sunt parlamentari) niciun demnitar di categoriile mai sus amintite nu poate fi săltat de mascaţi şi nici nu poate fi dus la poliţie. Evident, Sebastian Ghiţă ştie bine toate aceste lucruri, dar puţină manipulare nu strică.

O secvenţă de „serie noire”

Nu a fost aceasta singura afirmaţie halucinantă a lui Sebastian Ghiţă. Cu doar câteva minute înainte de a intra pe România Tv, la B1 Tv, el a descris o secvenţă extrasă parcă din filmele franceze de „serie noire” din anii ’60. „Am fost chemat, invitat, am avut întâlniri, am fost ameninţat, mi s-a sugerat că s-ar putea să am probleme, mi s-a spus că aş fi putut să le am nu ştiu când, dar, dacă vorbesc cu Ponta, să-i spun să vină mai repede în ţară să-l conving să demisioneze, atunci…. Aceşti oameni şi-l doresc pe Victor Ponta în ţară orice ar fi. Nu ştiu care e planul lor”. Întrebat de moderator de cine a fost chemat, unde şi cu cine s-a întâlnit şi cine l-a ameninţat, Sebastian Ghiţă a evitat să răspundă. A precizat doar că „o să spun procurorului general şi o să spun tot ce ştiu”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Theo Marcovici 128 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.