O „mare surpriză” în cazul presupuselor violuri comise de Julian Assange

Un avocat al lui Julian Assange a promis joi o „mare surpriză” în cazul presupuselor violuri comise în Suedia pentru care este urmărit fondatorul WikiLeaks, refugiat la în sediul Amabasadei Ecuadorului din Londra pentru ca să evite extrădarea la Stockholm, transmite AFP, citată de Mediafax.ro.

Fostul judecător spaniol Baltasar Garzon, care a discutat timp de mai multe ore cu clientul său duminică, afirmă că apărarea a solicitat deplasarea la Londra a unui procuror suedez pentru a-l audia.
„Cred că va fi o opţiune foarte bună” pentru fostul hacker, a declarat judecătorul Garzon în cadrul unei conferinţe de presă la Brisbane, în estul Australiei.

Apărarea, a adăugat el, este în posesia unor elemente cruciale cu privire la aceste acuzaţii. Aceste elemente vor constitui „o mare surpriză” atunci când vor fi făcute publice, în opinia sa.
„Nu le putem divulga acum, dar am cerut ca Parchetul (suedez) să îi ia o depoziţie lui Assange”, a precizat Garzon, citat de Sydney Morning Herald.

Fermi şi constanţi în poziţia lor, magistraţii suedezi refuză să se deplaseze la Londra, afirmând că Julian Assange ar trebui să vină să ofere versiunea sa asupra faptelor în Suedia.

„Nu este nimic nou. Îl aşteptăm în continuare pe Assange”, a declarat joi o purtătoare de cuvânt a Parchetului, Helena Ekstrand, contactată de AFP.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.