O nebunie totală: Agenţii de la EurActiv, puşi pe urmele agenţilor Mossad

Exact asta mai trebuia pentru decredibilizarea totală a operaţiunii „Mossad vs. Kovesi”: să fie folosiţi agenţii de la site-ul EurActiv. Şi iată că acest lucru s-a întîmplat. Devenit acum portavocea procurorilor DIICOT, site-ul EurActiv anunţă ştirea senzaţională că unul dintre spionii Mossad a fugit peste graniţă cu un Taxi!

Cititorii cotidianul.ro îşi amintesc ce este acest site EurActive încă din 2012, cînd agenţii de influenţă ai acestuia, coordonaţi de Manuela Preoteasa, clientă a ICR-ului lui Patapievici şi proprietar al Hotnews, au contribuit substanţial la promovarea „loviturii de stat” lansată de Monica Macovei. Mai multe amănunte despre acest subiect găsiţi în articolul EurActiv, adică Manuela Preoteasa de la HotNews sau în cartea noastră “Condicuţa cu agenţi”.

Tot site-ul EurActiv este cel care a anunţat cu mult timp înainte numirea lui Dacian Cioloş ca prim-ministru, prin Georgi Gotev, fost Secretar II al Ministerul Afacerilor Externe din Bulgaria.

Acum, un articol nesemnat de pe site-ul EurActiv anunţă cu seninătate: „Un suspect în cazul spionajului asupra apropiaților Laurei Codruța Kovesi a fugit din România”! Iată şi şapoul care deschide articolul: „Unul dintre suspecții urmăriți de autorități pentru spionaj asupra Laurei Codruța Kovesi și a familiei sale a reușit să fugă de sub supraveghere și să treacă granița. Un alt suspect, arestat, a mărturisit că a fost plătit cu 5.000 de euro”.

Este citată chiar o sursă judiciară pentru susţinerea enormităţii: Unul dintre ei a reușit să iasă din țară, cu un taxi, pe la Giurgiu, spre Bulgaria. În acel moment erau reținuți deja doi dintre suspecți, Ron Weiner și David Geclowitz”, au declarat pentru EurActiv.ro surse judiciare”.

De ce se insistă că ar fi vorba de o operaţiune de spionaj?

Este uimitor că aşa-zişii jurnalişti de la EurActiv, deşi citează „surse judiciare”, nu ţin cont de comunicatele oficiale ale acestora, bătînd calul să priceapă iapa că în acest caz este vorba despre o operaţiune de SPIONAJ! Culmea este că, exact în articolul acesta, citîndu-i pe procurori, chiar ei scriu:

„De altfel, procurorii i-au reținut pe Ron Weiner și David Geclowicz, despre care susțin că „au constituit un grup organizat în vederea comiterii mai multor infracțiuni de hărțuire și infracțiuni informatice constând în efectuarea de multiple apeluri cu caracter amenințător (…) precum și atacuri de tip phishing (înșelătorii electronice – n.n.) în vederea sustragerii credențialelor de acces și ulterior compromiterii conturilor de poștă electronică, activități urmate de violarea secretului corespondenței, copierea și transferul fără drept al conținututului acestuia.

Şi asta nu e tot, căci tot în acest articol este reprodus un pasaj din Sentinţa judecătorilor la arestarea a doi dintre suspecţi:

Mobilul întregii activităţi infracţionale a grupării a constat în încercarea de compromitere a imaginii procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie din România, prin încercarea de a găsi activităţi de corupţie”, susțin judecătorii români care i-au arestat pe doi dintre suspecți”.

După cum se vede, nici în declaraţiile procurorilor, nici în sentinţa judecătorilor nu apare cuvîntul SPIONAJ, ci doar infracţiuni de drept comun, cum ar fi „hărţuirea”, „infracţiuni informatice”, „violarea corespondenţei”, „compromiterea imaginii”. Toate faţă de şefa DNA Laura Codruţa Kovesi. Este cît se poate de evident faptul că, în mod insistent, cineva vrea cu tot dinadinsul să impună acţiunea de spionaj împotriva Laurei Codruţa Kovesi, deşi nimic din ceea ce se comunică public nici măcar nu se apropie de ceea ce ştie toată lumea că înseamnă „spionajul”!

Cei doi „spioni” rămaşi liberi – fondatorii „Black Cube”!

Numele celor 4 „spioni” sînt cunoscute: Ron Weiner, David Geclowitz (ambii sînt arestaţi), Dan Zorella și Avi Yanus. Prin deducţie simplă, rezultă că „spionul” care a fugit cu un taxi prin vama Giurgiu este fie Dan Zorella, fie Avi Yanus. O simplă consultare pe Wikipedia arată că tocmai Dan Zorella și Avi Yanus sînt fondatorii „Black Cube”! Iată textul de pe Wikipedia la secţiunea „Black Cube”:

„Black Cube (in Hebrew: בלאקקיוב) is a private intelligence agency, which operates out of London and Tel Aviv, and is the trading name of BC Strategy Ltd. The company was founded in 2010 by former Israeli intelligence officers Dan Zorella (in Hebrew: דןזורלא) and Avi Yanus (in Hebrew: אביינוס) and draws its manpower from elite and secretive Israeli intelligence units. The company’s personnel are known to maintain close ties to the Israeli government and intelligence agencies”!

Ne întrebăm: dacă este vorba despre o operaţiune serioasă, cum a fost posibil să fie lăsaţi liberi TOCMAI fondatorii „Black Cube”, dintre care unul ar fi cel care a fugit peste graniţă cu un taxi, şi să fie arestaţi doi puşti, unul avînd mai puţin de 25 ani? Să fi crezut anchetatorii că acel tînăr ştia mai multe despre finanţatorul acţiunii sau despre scopul operaţiunii decît fondatorii înşişi ai agenţiei de spionaj? Sau această ciudată selectare a celor reţinuţi de autorităţile române face parte din acest scenariu care ni se bagă forţat pe gît, în care ar fi vorba de spionaj?

Kovesi neagă că i s-a spart e-mail-ul, dar procurorii şi „acoperiţii” o contrazic

În interviul de la ProTV, Laura Codruţa Kovesi a fost întrebată de jurnalistul Cristian Leonte despre telefoanele primite de cunoscuţii săi şi despre spargerea e-mail-ului. Iată transcrierea acestui pasaj:

„Kovesi: Au fost telefoane insistente, repetate, dar nereuşite. Pentru că nimeni nu a intrat în dialog cu aceste persoane.

Cristian Leonte: În limba română, în altă limbă? Erau persoane care vorbeau româneşte?

Kovesi: Nu pot să spun acest amănunt.

Cristian Leonte: Contul dvs. de mail a fost atacat în vreun fel?

Kovesi: Nu.

În privinţa e-mail-ului, răspunsul Codruţei Kovesi este fără dubiu: nu a fost spart e-mail-ul şefei DNA, deci orice insistenţă pe acest subiect este o dezinformare. Şi în privinţa telefoanelor primite de tatăl lui Kovesi sau alţi cunoscuţi, şefa DNA contrazice spusele de prin emisiuni, căci dacă „nimeni nu a intrat în dialog cu aceste persoane”, în mod evident nu s-a discutat despre nimic, deci nici despre acea „invitaţie” adresată procurorului Lascu de unul dintre „spioni”! Logica este cea care ne îndeamnă să credem că, dacă apelatul nu a intrat în dialog cu apelantul, dialogul a fost inexistent, fiind greu de crezut că „spionul” continua să vorbească de unul singur, deşi cel sunat nu spunea nimic!

La toate acestea, se adaugă întrebarea-cheie: de ce trebuiau să vină în ţară cei 4 „spioni” pentru a da telefoane sau pentru a sparge o căsuţă de e-mail, ştiindu-se că pentru astfel de chestiuni pot fi făcute la fel de bine şi în deplină siguranţă de oriunde de pe planetă?

Faptul că primele informaţii despre „spionajul Mossad vs Codruţa Kovesi” nu au fost date printr-un Comunicat oficial, ci prin intermediul celor de la Rise Project, iar ultimele amănunte ne sînt furnizate de EurActiv nu face altceva decît să sporească bănuiala că toată tărăşenia are alt scop decît prinderea unor spioni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.