O noapte nebună, nebună, nebună în Anglia

Pentru un super jucător, federaţia de fotbal din Anglia a prelungit în mod excepţional ora de închidere a perioadei de transferuri. Cele mai importante transferuri de ultimă oră în “Big Four”. Legiunea refuzaţilor din România şi-a mărit efectivele.

Transferul de la 2 noaptea

Luni noaptea, la ora 23.00, s-a încheiat perioada de transferuri (de vară) în principalele campionate din Europa. Toată lumea aştepta cu sufletul la gură informaţii din Anglia pe axa Manchester – Londra. Erau în joc mai multe mutări, dar care depindeau de ajungerea la Manchester United a lui Radamel Falcao. Direct intersate de rezolvarea problemei „Falcao” mai erau Arsenal Londra şi Real Madrid, care aşteptau să îi înregimenteze pe Danny Welbeck, respectiv Javier Hernández (Chicharito). Cei doi nu erau cedaţi de „United” dacă nu îl legitimau pe Falcao.

Luni, cu câteva ore înainte de încheierea perioadei de trasnferuri, Falcao ajunge cu un avion particular la Manchester şi este dus imediat să efectueze vizita medicală. Concomitent, Real Madrid anunţă că l-a rezolvat pe Chicharito, luat cu împrumut pe un an pentru suma de 2,5 milioane de euro, cu drept de cumpărare ulterioară.

În jurul orei 20.00 (22.00 ora României) se anunţă perfectarea împrumutului lui Falcao de la AS Monaco la Manchester United. Ştirea face înconjurul planetei, fiind preluată şi de unele publicaţii din România. După numai 30 de minute apar însă primele semne de întrebare. Cei de la Arsenal nu au încă OK privindu-l pe Danny Welbeck. La ora 22.00 (00.00 ora României) se anunţă că în mod excepţional federaţia engleză de fotbal a prelungit cu o oră perioada de transferuri pentru Manchester United şi Arsenal Londra pentru „închiderea” problemelor legate de Falcao şi Danny Welbeck. Rezulta clar că nu era nimic rezolvat în ceea ce-l priveşte pe Falcao. Nu trece nicio o oră şi apare ştirea că Falcao nu a trecut testele medicale – internaţionalul columbian s-a accidentat în finalul sezonului şi a lipsit şi de la mondiale. La ora 00.00 (02.00 ora României) se anunţă că Danny Welbeck a primit undă verde pentru Arsenal, dar nicio informaţie în ceea ce-l priveşte pe Falcao. Se anunţă încă o prelungire de o oră obţinută de la federaţie pentru Manchester United. Unele publicaţii de mare anvergură din Europa urează noapte bună cititorilor şi anunţă informaţii noi pentru marţi dimineaţă. Se înteţesc zvonurile privind problemele medicale în ceea ce-l priveşte pe Falcao. În sfârşit, la ora 02.00 (04.00 ora României) se anunţă perfectarea împrumutului lui Falcao la „United”. A fost o noapte nebună în Anglia şi sute de ziarişti din întreaga Europă şi America de Sud au stat în stare de alarmă pentru a consemna evenimentul pas cu pas.

Top 5 transferuri de ultimă oră în Anglia (veniri/interne)

  1. Radamel Falcao: AS Monaco – Manchester United: 7,6 mil. euro (împrumut cu drept de cumpărare)
  2. Danny Welbeck: Manchester United – Arsenal Londra: 20 mil. euro
  3. Toby Alderweireld: Atletico de Madrid – Southampton: împrumut
  4. Ricardo Alvarez: Inter Milano – Sunderland: 1 mil. euro (împrumut)
  5. Benjamin Stambouli: HSC Montpellier – Tottenham Hotspurs: 5,9 mil. euro

Top 5 transferuri de ultimă oră în Spania (veniri/interne)

  1. Javier Hernández (Chicharito): de la Manchester United la Real Madrid: 2,5 mil. euro (împrumut)
  2. Alvaro Negredo: Manchester City – FC Valencia – împrumut
  3. Alessio Cerci: FC Torino – Atletico de Madrid – 15 mil. euro
  4. Stephane M’Bia: Queens Park Rangers – FC Sevilla – liber de contract
  5. Helder Postiga: FC Valencia – Deportivo la Coruna – liber de contract

Top 5 transferuri de ultimă oră în Germania (veniri şi interne)

  1. Shinji Kagawa: Manchester United – Borussia Dortmund: 8 mil. euro
  2. Salomon Kalou: OSC Lille – Hertha BSC: 1,8 mil. euro
  3. Lewis Holtby: Tottenham Hotspurs – Hamburger SV: împrumut
  4. Jonas Hofmann: Borussia Dortmund – 1.FSV Mainz 05: împrumut
  5. Julian Green: Bayern Munchen – Hamburger SV: împrumut

Top 5 transferuri de ultimă oră în Italia (veniri şi interne)

  1. Micah Richards: Manchester City – AC Florentina: 1 mil. euro (împrumut)
  2. Luka Djordjevic: Zenit Sk Petersburg – UC Sampdoria: împrumut
  3. Giacomo Bonaventura: Atalanta Bergamo – A.C. Milan: 7 mil. euro
  4. Mapou Yanga-Mbiwa: Newcastle United – AS Roma: 1,2 mil. euro (împrumut)
  5. Saphir Taider: Inter Milano – US Sasuolo: 1 mil. euro (împrumut)

Legiunea „refuzaţilor”: transferurile de ultimă oră din România

– Raul Rusescu: FC Sevilla – Steaua Bucureşti: împrumut

– Alexandru Bourceanu: Trabzonspor – Steaua Bucureşti: împrumut

– Rodrigo Pastorini: Wanderers (Argentina) – Petrolul Ploieşti – 750.000 euro

– Joaozinho: Sporting Braga – Astra Giurgiu (împrumut)

– George Florescu: Dinamo Moscova – Astra Giurgiu

După cum se poate vedea, pe ultima sută de metri avem 3 „repatrieri”, jucători români care nu mai intră în vederile conducerilor tehnice la echipele la care au fost transferaţi. Rusescu a plecat (cu mare pompă în presa din România) anul trecut la FC Sevilla, de la bun început nu a intrat în calcule decât ca posibilă soluţie de rezervă (a treia variantă de număr 9), a fost împrumutat la Sporting Braga, dar după trei-patru meciuri bune, nu a mai rupt deloc gura târgului, portughezii neactivând clauza de cumpărare.

Bourceanu, deşi a jucat destul de mult la Trabzonspor, nu a convins prea mult, în plus este accidentat de mai multă vreme. A fost împrumutat la Steaua cu probleme medicale cu tot. George Florescu a fost adus la Dinamo Moscova de Dan Petrescu, dar nici el nu a fost mulţumit de randamentul românului, iar noua conducere nici atât. De ce l-a luat Astra este greu de înţeles. Cei 3 se adaugă altor „repatriaţi” recent (în ultimele zile), Paul Papp, trimis (împrumutat) de Chievo în România la Steaua ca să mai şi joace, şi Marius Alexe, care a revenit la Dinamo, după expirarea împrumutului la US Sassuolo, italienii neintenţionând să-l achiziţioneze.

În ceea ce-i priveşte pe cei doi străini, portughezul Joaozinho a jucat în sezonul trecut un singur meci, la Sheriff Tiraspol, unde a fost împrumutat de Braga, iar Rodrigo Pastorini este din Uruguay, a fost transferat în 2013 de la Danubio la echipa argentiniană Wanderers, pentru care a jucat 32 de meciuri, marcând 11 goluri. Statisticile existente nu menţionează în câte din cele 32 de meciuri Rodrigo Pastorini a fost titular.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.