O nouă amânare în dosarul lui Voiculescu

Curtea de Apel Bucureşti a judecat marți cel de-al treilea termen în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare şi a decis o nouă amânare în dosarul lui Voiculescu, avocaţii solicitând mai multe excepţii. Judecătorii au rămas în pronunțare pe aceste excepții, termenul stabilit fiind 29 aprilie.

Printre excepţii, avocații au pus în dezbatere în sala de judecată mai multe solicitări, respectiv anularea unei hotărâri de guvern prin care ICA a fost transformat din institut în societate comercială, introducerea Ministerului Finanțelor ca parte civilă în dosar și trimitere la ÎCCJ a unei cereri privind rezolvarea unei probleme de drept.

Condamnat la cinci ani de închisoare în primă instanță  în dosarul privatizării ICA, Voiculescu a ajuns din nou în faţa magistraţilor, iar la ieșirea din sala de judecată,Voiculescu a declarat:

„A apărut o idee foarte bună. Un avocat, nu știu al cui, a ridicat problema anulării privatizării, care înseamnă ca ei să-și ia terenul și clădirea aia superbă să le vândă, iar eu sa-mi recuperez toți banii pe care i-am bagat în ICA în perioada 1992-2014. Vă asigur că este o sumă foarte mare.  Aș prefera să fie această decizie și să-mi dea banii înapoi. ICA la ora actuală e singurul institut care funcționează la parametri europeni”.

Pe 8 aprilie, judecarea dosarului privind privatizarea ICA, în care sunt acuzaţi Dan Voiculescu şi alte 12 persoane, a fost amânată o săptămână, după ce unul dintre judecători a formulat marţi cerere de abţinere, pe motiv că în presă au apărut materiale „neadevărate” despre presupuse interese ale acestuia.
În acest dosar, alături de Voiculescu, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Corneliu Popa, Cătălin Sandu Jean, Gheorghe Mencinicopschi, Sorin Pantiş, Vlad Nicolae Săvulescu, Marian Gheorghe Domnişoru, Gheorghe Sin, Constantin Baciu, Alexandru Petre, Marinescu Grigore, Vica Ene şi Flavius Adrian Pop.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.