O nouă întâlnire Serghei Lavrov – John Kerry

O întâlnire între ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, și secretarul american de stat, John Kerry, ar putea avea loc în viitorul apropiat, a declarat o sursă din cadrul diplomației de la Moscova, fără să ofere alte detalii, a anunţat marţi seara, Vocea Rusiei. Sursa citată a adăugat că „se presupune că una dintre temele principale de discuție va fi situația din Ucraina”. Pe parcursul acestui an, şeful diplomaţiei ruse şi cel al diplomaţiei americane s-au întâlnit în diferite capitale europene. Ultima dintre acestea s-a desfăşurat la New York , pe 25 septembrie, cu prilejul noii sesiuni a Adunării Generale a ONU. Şi atunci cei doi au discutat cu precădere situaţia din Ucraina, subliniind « necesitatea realizării complete şi urgente a tuturor celor 12 puncte ale acordului de la Minsk privind încetarea focului ».

Între timp, Consiliul pentru Securitate şi Apărare Naţională a Ucrainei. a anunţat că, la ” 7 octombrie, potrivit acordurilor, un aşa-zis „regim de tăcere” a fost introdus la ora locală 18.00, ceea ce întăreşte încetarea tuturor activităţilor combatante în regiunea Donbas”. Citat de Ria Novosti, Consiliul, organism consultativ al preşedintelui Petro Poroşenko, a arătat că încercări anterioare de acest gen au eşuat până acum în estul Ucrainei. Purtătorul de cuvânt al Consiliului, Andri Lisenko, a declarat, marţi, că a avut loc o intensificare a bombardamentelor de artilerie, în pofida armistiţiului. Tot marţi, procurorul general militar al Ucrainei a arătat că 64 militari au murit şi 346 au fost raniţi după declararea armistiţiului. Guvernul de la Kiev şi separatistii pro-ruşi au convenit asupra armistiţiului la o întâlnirea de pe 5 septembrie, din Minsk. De atunci, ambele părţi s-au acuzat reciproc de încălcarea repetată a acordului de încetare a focului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Petre Nicolae 98 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.