O nouă invenţie „marca” Ro.TV: „Băsescu s-a aliat cu Geoană”

O mutare politică a grupării conduse de Mircea Geoană este prezentată deformat la postul patronat de Sebastian Ghiţă. Profitând de descalificarea lui Traian Băsescu, lucrătorii deputatului PSD încearcă să cimpromită Opoziţia.

Cum s-a aliat Geoană cu Băsescu la România TV

Postul România TV, patronat de Sebestian Ghiţă a lansat la apă o nouă invenţie: Mircea Geoană s-a aliat cu partidul lui Traian Băsescu, PMP. „Ştirea” vine la 48 de ore după ce gruparea politică înfiinţată de Geoană a semnat un protocol de colaborare parlamentară cu PNL. Prin „extindere”, este de aşteptat ca la viitoarele talk-show-uri subiectele de „dezbatere” să reprezinte „viitoarea alianţă” între PNL şi Băsescu.

Cum stau lucrurile în realitate. Gruparea condusă de Mircea Geoană (PSRO – partid încă neînregistrat, dar cu câţiva parlamentari) a semnat un protocol de colaborare parlamentară cu PND (de asemenea încă neînregistrat) compus din foştii parlamentari ai PPDD, care s-au revoltat împotriva lui Dan Diaconescu şi Simona Man (recent dată afară din guvern – n.a.) şi au părăsit partidul. Cum ex PPDD-iştii nu puteau înfiinţa un grup parlamentar (ei erau 9, iar la Camera Deputaţilor, un grup se contituie cu minim 10 deputaţi), ei au solicitat conducerii Camerei (şi li s-a aprobat) înfiinţarea grupului parlamentar Democrat şi Popular, la care au aderat şi câţiva deputaţi neafiliaţi în calitate de independenţi. Concret, grupul parlamentar P şi D este format din 9 deputaţi „PND” (ex PPDD), 4 deputaţi independenţi (ce ţin de PMP) şi de un independent (ex PPDD, ex PC).

Ce declară liderii PSRO

În cadrul unei conferinţe de presă la cxare au participat Mircea Geoană şi Florentin Gust de la PSRO şi Daniel Fenechiu şi Ştefan Burlacu de la PNL, s-a oficializat colaborarea parlamentară. În exclusivitate pentru Cotidianul.ro, deputatul Florentin Gust a precizat: „nu este nicio alianţă între Băsecu şi Geoană, nu este nicio alianţă între PSRO şi PMP. Este un protocol de colaborare parlamentară cu PND, partid format din membri care au părăsit PPDD. S-a decis ca ambele partide să formeze un grup parlamentar comun. Mâine (miercuri – n.a.) vom solicita Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor schimbarea numelui Grupului Parlamentar Democrat şi Popular în Grupul Parlamenar PSRO-PND. Noi avem până în prezent 11 deputaţi, ei au 10. Nu ştiu dacă cei din PMP vor mai dori să facă parte ca independenţi din acest grup parlamentar”. În cadrul conferinţei de presă, Mircea Geoană a explicat de ce s-a semnat protocolul de colaborare. „Acest element de coagulare a opoziţiei reprezintă, şi după protocolul semnat de PSRO cu PNL, încă un pas în vederea schimbării majorităţii. E un scop implicit şi care va decurge din atractivitatea activităţilor noastre. Fiecare dintre noi încercăm şi individual sau împreună să spunem că după 25 de ani de politică românească vremea partidelor tradiţionale se apropie de sfârşit. Numai cine nu întelege nu-şi va da seama că vremea pentru construcţii diferite cu un alt tip de abordare este o chestiune de zile, săptămâni, poate chiar de ani”, a spus Geoană.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.