O nouă mare minciună a lui Liviu Dragnea a fost demontată

Emil Drăghici, preşedintele Asociaţiei Comunelor din România îl contrazice flagrant pe Liviu Dragnea. Din afirmaţiile lui Drăghici, reiese clar că PSD a inventat, fără să i se ceară, modalităţile de a da liber la traseismul aleşilor locali.

Dragnea, contrazis de un subaltern al său

28 august 2014. În cadrul coferinţei susţine la Palatul Victoria, vicepremierul Liviu Dragnea făcea următoarele declaraţii legate de ordonanţa de urgenţă prin care se dă unde verde traseismului politic pentru aleşii locali: Avem solicitări oficiale de la toate structurile asociative ale autorităţilor locale – Asociaţia Comunelor, Asociaţia Oraşelor, Asociaţia Municipiilor, Asociaţia Judeţelor din România, precum şi de la Asociaţia secretarilor de judeţe în ţara noastră, începând din iulie. Prima sesizare a fost în iulie, când la Adunarea Generală a Asociaţiei Comunelor din România, printre alte revendicări, a cerut ferm să se clarifice situaţia rupturilor politice pe parcursul mandatului şi influenţa acestora asupra aleşilor locali”.

2 septembrie 2014. La Realitatea TV, Emil Drăghici, preşedintele Asociaţiei Comunelor din România (deci asociaţia care cuprinde cele mai multe primării din ţară, peste 2.800) a făcut următoarele precizări. „Observ că numele meu şi al asociaţiei pe care o conduc este adus în discuţie ca fiind cei care am solicitat adoptarea ordonanţei. Nu este chiar aşa. Este doar parţial adevărat. În luna iulie în cadrul mai multor puncte prin care solicitam sprijin de la guvern, am avut şi pe cel prin care propuneam reglementarea situaţiei supleanţilor din consiliile locale provgeniţi din alianţe. Concret, cerea să se reglementeze, nu pentru 45 de zile sau alt număr de zile, ci pentru întotdeauna, modalitatea de acces în consilii a supleanţilor proveniţi din alianţe existente sau desfiinţate. ATÂT ŞI NIMIC MAI MULT. Chestiunea asta se putea rezolva foarte simplu, trecându-se în lege prevederea ca pentru supleanţii unei alianţe să fie suficientă semnătura şefului său de partid nu şi a celorlalţi din alianţă, atunci când supleantul trebuie să ocupe un loc vacant. Altceva nu am mai cerut legat de problema care se discută acum legat de ordonanţă. A, am mai solicitat ca să se reglementeze şi o altă situaţie, de această dată pentru toţi supleanţii, şi anume să se modifice legea şi să nu se mai permită consiliilor locale să blocheze accesul supleanţilor atunci când apar locuri vacante”, a declarat Emil Drăghici.

Iată cum încă o minciună a lui Liviu Dragnea a ieşit la iveală şi nu a fost singura. Cotidianul a mai prezentat şi altele „marca” Liviu Dragnea, vezi Vicepremierul Liviu Dragnea i-a prostit pe faţă pe români

Când au văzut şefii de asociaţii ordonanţa de urgenţă

Tot Emil Drăghici a mai afirmat că a primit textul ordonanţei – pentru a-l discuta în cadrul conducerii asociaţiei pe care o conduce – joi 28 august 2014, la „ora 13.30”. Deci, textul ordonanţei a fost trimis în teritoriu pentru a fi dezbătut cu doar 30 de minute înainte de începerea şedinţei de guvern în care ordonanţa va fi adoptată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.