O nouă transfuzie greșită de sânge la un spital

Inspecția Sanitară efectuează vineri un control la Spitalul Clinic CF 2 din București pentru a verifica circumstanțele în care a fost făcută o transfuzie greșită de sânge unui pacient. Pacientul este o femeie, care este în stare gravă. Femeie a suferit o intervenție chirurgicală oncologică în cursul zilei de luni, relatează Digi 24. Aceasta suferea de cancer la col uterin în fază incipientă. La 24 de ore de la intervenție a început hemoragia internă gravă care a ținut până ieri, ulterior făcând depresie pulmonară, potrivit sursei citate. Medicii i-au făcut transfuzii în tot acest timp. Femeia avea grupa de sânge 0, dar i s-a administrat sânge pentru grupa AB4.

Update: Femeia a fost transferată la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii Laurenţiu Colintineanu a declarat vineri că unitatea de transfuzii de la Spitalul CF2 nu are autorizaţie de funcţionare.

Este al doilea caz de acest tip în ultima perioadă.

Recent, o femeie a murit după ce i s-a făcut o transfuzie greșită la Spitalul de Arși din Capitală, cazul fiind investigat de procurori.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.