O nouă victorie de senzaţie la Madrid !

Dublă” în 24 de ore contra unor jucătoare din top 35 !!!. Salt de 21 de locuri în clasamentul virtual al WTA. În premieră în turul III la un „Premier Mandatory”

A doua mare victorie în decurs de 24 de ore !

Patricia Maria Tig a reuşit, la 24 de ore distanţă de superba victorie asupra rusoaicei Daria Kasatkina, un nou succes de răsunet: 6-2, 6-3, cu jucătoarea americană Sloane Stephens, clasată pe locul 21 în WTA. Tig s-a calificat în turul III al marelui turneu de la Madrid, obţinând 144 de puncte WTA şi un cec de 59.490 de euro. Patricia Maria Tig, a 7-a rachetă a României înainte de acest turneu – datorită clasării pe locul 134 în WTA – a sărit 21 locuri într-un clasament WTA virtual în acest moment. Performanţa româncei – două victorii pe tabloul principal la jucătoare mai bine clasate cu peste 100 de locuri – este cu atât mai mare, dacă ţinem cont că Tig este debutantă la un astfel de turneu. Patricia Maria Tig – va face 22 de ani pe 27 iulie – avea în cariera ei, înainte de „Madrid” doar 12 meciuri (5 v – 7 î) pe tablourile principale la turnee din circuitul WTA, dintre care numai 2 (ambele pierdute) în două turnee de categoria Premier. Pentru amatorii de statistici, la casele de pariuri, Sloane Stephens avea cotele de victorie între 1.12 şi 1.17, iar românca, între 4.50 şi 6.00.

Parcursul Patriciei Maria Tig la Madrid

  • tur I calificări: 7-5, 7-6, cu Nicole Gobbs (SUA – #73)

  • tur II calificări: 5-7, 6-4, 6-4 cu Maria Sakkari (Gre – #117)

  • tur I: 6-3, 3-6, 6-2, cu Daria Kasatkina (Rus – #32)

  • tur II: 6-2, 6-3 cu Sloane Stephens (SUA – #21)

În turul III, Patricia Maria Tig va juca împotriva învingătoarei din partida Barbora Strycova (Cze – #33) – Madison Keys (SUA – #25). Dintre jucătoarele din România, luni, în ultimul meci al zilei, Irina Begu va juca contra Garbinei Muguruza. Simona Halep şi Sorana Cârstea vor juca meciurile din turul II, marţi, 3 mai.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.