O persoană decedată și trei dispărute în urma inundațiilor

În urma inundațiilor o persoană a decedat în județul Argeș, iar alte trei persoane date dispărute sunt căutate de angajații MAI, potrivit uni anunț făcut miercuri de Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

„2.200 de angajați ai MAI — pompieri, jandarmi și polițiști — au fost mobilizați pentru a acționa în cele 63 de localități afectate în urma inundațiilor. 1.100 de locuințe au fost inundate și 400 de persoane au fost salvate”, a declarat miercuri Gabriel Oprea.

Numai în localitatea Vaideeni au fost evacuate 210 persoane și scoase în afara zonei de risc.

Potrivit ministrului, au fost scoase de la rezervele de stat 8.000 de kilograme de conserve, 24.000 de litri de apă, 2 tone de ajutoare fiind transportate cu elicopterul în localitatea Vaideeni. De asemenea, s-au aflat în patrulare trei elicoptere cu ajutorul cărora au fost salvate 60 de persoane, fiind în continuare căutate persoanele dispărute.

Oprea a mai susținut că sunt pregătite de intervenție zece elicoptere ale Inspectoratului General de Aviație din cadrul MAI, dintre care șase elicoptere de tip SMURD, fiind în desfășurare și o operațiune de căutare a zece persoane în zona Rânca.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.