O rețea de traficanți ungaro-bulgară cu iz libanez în cazul ”camionului morții” din Austria

Trei persoane au fost arestate în Ungaria în cazul camionului în care au fost găsiți nu mai puțin de 71 de imigranți morți. Suspecții deja arestați sunt un bulgar de origine libaneza, un bulgar si un ungur, scrie Associated Press.

De la moartea imigranților și până la descoperirea camionului ar fi trecut 36 de ore, consideră medicii legiști din Austria. Poliția a descoperit autovehiculul abandonat într-o parcare din Austria, pe autostrada ce ducea spre Viena, în dimineața zilei de joi. Cei trei suspecti ar fi fost șoferii. Camionul a fost transportat la un punct vamal unde există hale frigorifice, pentru cercetarea cadavrelor.

Poliția austriacă a descoperit documente din care reiese că imigranții veneau din Siria.

Unul dintre cei bulgari arestați este proprietarul camionului. Pe lângă cei trei bulgari, autoritățile ungare au emis mandate europene de arestare pentru alte persoane. Printre s-ar află și un cetățean român de origine libaneză cu reședința în Ungaria, despre care s-a crezut că este proprietarul camionului, scrie International Business Times. Guvernul de la Budapesta indicase inițial ca proprietarul ar fi român. Poliția austriacă a precizat însă că se axează pe cercetarea celor trei bulgari. Istoricul autovehicului este destul de încâlcit. Purta sigla unei companii avicole din Slovacia, care a precizat însă că a înstrăinat vehiculul, care a fost cumpărat de un bulgar și înmatriculat in Ungaria.

Reprezentanții poliției austriece consideră ca este vorba despre o rețea de traficanți ungaro-bulgară. Tot ei spun că este mai puțin obișnuit ca transportul imigranților să se facă cu camioane dotate cu sistem de refrigerare. ”În ivestigațiile preliminare am aflat că nu era posibilă ventilarea benei”.

Camionul a părăsit Budapesta în dimineața zilei de miercuri. Camerele de supraveghere au înregistrat că mașina a trecut frontiera cu Austria meiercuri la ora 9.00. Joi la ora 5.00 camionul a fost observat într-o parcare de lângă Parndorf, între Viena și granița cu Ungaria. A fost observat de angajații unui service auto, care au devenit suspicioși. Polițiștii au observat ca din camion se scurgea sânge. Poliția l-a decshis la ora 11.30. Se pare că imigranții au murit in Ungaria, în drumul de la Budapesta spre Viena. Unele cadavre au intrat în descompunere rapid, din cauza căldurii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.