O simplă figurină de jucărie a ajuns să producă vânzări de sute de milioane de euro

Lego Batman Movie a avut un succes rasunator. Pe langa asistenta din cinematografe, jucariile si figurinele Lego Batman Movie au fost la mare cautare. De asemenea, costumele cu personajele din film au fost si ele printre preferatele celor mici.

Compania daneza de jucarii si-a completat portofoliul cu Lego Batman Movie, care a avut un succes peste asteptari. Cei mici, dar si adultii s-au inghesuit in cinematografe inca de la lansare si veniturile au fost de cateva sute de milioane de dolari. Insa isteria nu s-a oprit aici. Jucariile si seturile Lego Batman Movie au fost si ele in topul vanzarilor.

Potrivit inews.co.uk, in Mare Britanie, o lira din fiecare 13 lire cheltuite pe jucarii, papusi, masinute s-a dus pe achizitii de figurine Lego Batman Movie. In mod logic, cea mai vanduta figurina Lego a fost Batman, personajul central din film. Conform unui studiu, in primele 12 luni au fost cheltuite nu mai putin de 200 de milioane de lire sterline pe figurina Lego Batman Movie. Este o cifra impresionanta pe piata jucariilor din Marea Britanie.

Pe locul doi in topul celor mai vandute figurine Lego Batman Movie este setul Mattel’s DC Super Heroes Girls, care cuprinde figurine precum Batgirl, Wonder Women, Supergirl si eroii din Suicide Squad. Ultima treapta a podiumului in topul celor mai vandute figurine Lego Batman Movie este colectia Marvel Avengers Titan Hero, cu Iron Man si Captain America. De asemenea, figurinele Lego Transformers si Lego SpiderMan apar in top 10.

Expertii se asteapta insa la cifre si mai mari pe piata jucariilor. Lego urmeaza sa reuneasca in Justice League personajele Batman, Superman, Wonder Woman, The Flash, Cyborg si Aquaman. Astfel, este de asteptat ca figurinele cu super eroi sa produca si mai multe venituri, mai mari chiar decat Lego Batman Movie: „Super eroii au mare trecere la copii, o tendinta care a rezistat in timp. Este fascinant sa vezi cum caractere istorice precum Batman sau Spider Man rezoneaza cu copii de astazi la fel cum au facut-o si cu parintii lor”, spune Frederique Tutt, reprezentantul grupului NPD, care a realizat studiul.

In Romania, figurinele Lego Batman Movie se gasesc in oferta magazinelor Noriel. Insa tot aici puteti gasi si celelalte seturi Lego, Lego Architecture, Lego Duplo, Lego City, Lego Speed Champions, dar si masinute, papusi si alte jucarii cautate de cei mici.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.