O statuie nud a lui Donald Trump a făcut senzație la New York

O statuie nud a lui Donald Trump a făcut senzație timp de câteva ore joi, la New York, până când a fost distrusă de autorități, transmite AFP, citează Agerpres.

Statuia – o reprezentare deloc avantajoasă a candidatului republican la presedinția SUA – a apărut în Union Square. Trump era reprezentat cu mainile încrucișate pe abdomenul enorm, cu părul blond caracteristic, cu dotari masculine minuscule, iar pe soclu era inscriptionat „imparatul n-are ouă”.

Gruparea anarhistă californiana Indecline a difuzat ulterior o inregistrare video cu producția a cinci statui identice, din lut și silicon. Celelalte patru au fost expuse in Los Angeles, San Francisco, Cleveland si Seattle.

Serviciul parcurilor din New York a trimis doi angajați, care au doborât statuia și i-au rupt picioarele cu hârlețe, apoi au făcut-o bucăți. „Serviciul parcurilor a îndepărtat statuia. (…) Instalarea unei structuri sau opere de artă neautorizate în oraș este ilegală”, a confirmat un purtător de cuvânt pentru AFP.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.