O stenogramă a discuției între Victor Ponta şi consortul Cucoanei

Interceptarea de mai jos, din data de 16 Iulie 2008, între Dorin Cocoş şi Victor Ponta, a fost prinsă în dosarul cauzei Alro, aflat acum câţiva ani în instanţă, scrie jurnalista Sorina Matei pe blogul personal. Numărul de telefon apelat de Dorin Cocoş este cel al lui Victor Ponta. Discuţia dintre cei doi are loc la două săptămâni după ce procurorul obţinuse la de Curtea Supremă de Justiţie autorizaţia de incerceptare. Iar totul a fost declasificat după două luni.

Victor Ponta se afla în acea zi la Sibiu unde urma să participe la Raliul Sibiului. Victor Ponta- copilot, Edwin Keleti- pilot în Echipajul 99, aşa cum arată referinţele din acea dată despre Raliul Sibiului.

Din discuţia destul de sibilinică reiese totuşi că Dorin Cocoş avea de rezolvat „o chestie” cu „asociatul” lui Victor Ponta care se afla în acea zi în Austria, chestie cu care până atunci asociatul lui Ponta nu fusese de acord, motiv pentru care chiar îl înjurase pe Victor Ponta.

„Asociatului” lui Ponta „din nou i s-a trimis chestia aia” şi acum ar fi trebuit să trimită „chestia„, „de data asta„, „aşa cum trebuie„. Ca atare, Victor Ponta se declară de acord să-i stabilească o întâlnire lui Dorin Cocoş cu „asociatul”. În plus, Victor Ponta este de acord şi cu solicitarea lui Dorin Cocoş de a-i transmite „asociatului” următoarele: „Bă, dacă-ţi vine chestia aia nu o face până mâine. Ţine-o pe loc până mâine, poimâine, când discutăm„.

Pe lângă nota criptică, ascunsă a discuţiei, important de subliniat este şi tonul familiar al conversaţiei dintre cei doi, relaţia de subordonare a lui Victor Ponta faţă de Dorin Cocoş, apelativul „domnu’ preşedinte” pe care Dorin Cocoş îl foloseşte în discuţia cu Victor Ponta dar şi concluzia: „OK! Bine. Aşa facem!”

În iulie 2008, Victor Ponta era deputat PSD, vicepreşedinte al PSD, nu avea funcţie guvernamentală şi abia în Februarie 2010 a devenit preşedinte al PSD.

Dorin Cocoş era la acea vreme soţul Elenei Udrea.

Elena Udrea era în Iulie 2008 secretar executiv PDL.

Aşa a început totul.


Victor Ponta către dorin Cocoş: Hai să o rezolvi și tu!”

Victor Ponta: „Da, domnu’ director!

Dorin Cocoș: „Domnu’ președinte, ce faci?”

Victor Ponta: „Ordonați! Sunt la Sibiu”

Dorin Cocoș: „Poate îl suni și tu pe asociatul tău, spune-i că din nou i s-a trimis chestia aia. Poate de data asta o trimite cum trebuie

Victor Ponta: „E plecat în Austria. Când se întoarce”

Dorin Cocoș: „Te rog io…”

Victor Ponta: „Eu îl rog, dar te rog și pe tine să te duci să dați o mână…”

Dorin Cocoș: „Dăm o mână, dar uite, spune-i că am acuma nevoie de chestia aia”

Victor Ponta: „Io îi spun, dar vreau să te duci să-i spui și tu”

Dorin Cocoș: „Îi spun și eu, dar…”

Victor Ponta: „Că eu i-am spus și… A fost atât de reticent încât n-am înțeles care e problema, știi?”

Dorin Cocoș: „Da mă! OK!”

Victor Ponta: „Și mamă cum m-a înjurat el pe mine, la mine în birou și nu știu ce… Deci te rog eu… Hai să o rezolvi și tu!”

Transcrierea stenogramei a fost făcută de Reporter virtual.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.